Entertainment

Wie wint de Edison Popprijs vanavond?

10 februari 2020 03:41 Aangepast: 10 februari 2020 09:23
Beeld © ANP

De Nederlandse popwereld verzamelt zich vanavond in de Gashouder in Amsterdam voor de uitreiking van de Edison Pop 2020. In totaal worden er elf prijzen verdeeld. Duncan Laurence en Snelle maken de meeste kans. Beiden werden in drie categorieën genomineerd.

Snelle kreeg een nominatie in de belangrijkste categorie van beste album voor zijn plaat Vierentwintig. Kensington (Time) en Ilse DeLange (Gravel & Dust) zijn de andere kanshebbers.

In de categorie beste song gaat het tussen Duncan Laurence’ winnende songfestivallied Arcade en Roller Coaster van Danny Vera en Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Letse ESF-kandidaat Annna noemt Duncan Laurence voorbeeld

De jury bestaat naast voorzitter Menno de Boer (Radio 538) uit Daniel Dekker (NPO Radio 2), Wilbert Mutsaers (Spotify), Robert Haagsma (muziekjournalist), Fernando Halman (FunX), Max van Bossé (Paradiso) en Sophie Keyzer (Qmusic). Zij hebben in elke categorie drie genomineerden aangewezen en kiezen ook de winnaars.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ilse DeLange deelt ontroerend eerbetoon aan overleden vader

De Edison is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. De prijs, ook wel de Nederlandse Grammy's genoemd, bestaat zoals elk jaar uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore