Entertainment

Carrie en Charles zijn populairste presentatoren van Op1

09 februari 2020 10:28 Aangepast: 09 februari 2020 12:37
Beeld © ANP

Na de eerste maand van de talkshowoorlog kan de balans worden opgemaakt. Jinek trok de afgelopen week op RTL 4 meer kijkers dan concurrent Op1, maar de weken ervoor won de talkshow van NPO 1. Kijkers hebben na een maand ook favoriete presentatoren. Onderzoeksbureau Peil.nl van Maurice de Hond bekeek welke gezichten de afgelopen weken het populairst waren op de late avond.

Mensen kijken het liefst naar Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen bij Op1. Beide presentatoren, die wekelijks de woensdagavond op zich nemen, krijgen een 7,3 als rapportcijfer. Rivaal Eva Jinek is overigens net zo populair als Carrie en Charles. Ook zij krijgt van de kijkers een 7,3.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

De talkshowsaga continues: Gaat Jinek het winnen van Op1?

Carrie en Charles zijn de enige twee presentatoren van een duo met hetzelfde cijfer. Zo scoort Erik Dijkstra een 6,8 terwijl Willemijn Veenhoven, zijn collega van de maandag, een 6,7 krijgt. Tussen dinsdagduo Tijs van den Brink en Giovanca ligt het verschil groter. Zij zijn met respectievelijk een 6,5 en een 5,7 dan ook het minst populair om naar te kijken.

Tussen de overige twee duo's zit een verschil van 0,3 punten. Zo krijgt Welmoed Sijtsma een 6,8 en Sander Schimmelpenninck, haar partner van de donderdag, een 6,5. Op vrijdag zien mensen Sophie Hilbrand (7) liever dan collega Hugo Logtenberg (6,7).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore