Entertainment

Tina Turner slaat Nederlandse première TINA de musical over

07 februari 2020 23:00 Aangepast: 08 februari 2020 11:51
Beeld © Getty Images

Tina Turner is zondag niet aanwezig bij de première van 'TINA', de musical over haar leven, in het Beatrix Theater in Utrecht. Voor de 80-jarige zangeres is het "op haar leeftijd een te grote onderneming" om vanuit Genève over te komen, laat producent Stage Entertainment vrijdagavond weten aan BuzzE.

"We gaan ondanks de afwezigheid van Tina een schitterende voorstelling neerzetten"

Hoewel het jammer is dat de Queen of Rock 'n' Roll niet van de partij is, mag het de pret niet drukken. "We gaan ondanks de afwezigheid van Tina een schitterende voorstelling neerzetten om haar te eren en het applaus zal tot in Zwitserland te horen zijn", aldus directeur Albert Verlinde van Stage Entertainment.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jarige Tina Turner trakteert fans op bijzonder fotoboek en LP

De zangeres was nauw betrokken bij de productie die in 2018 zijn wereldpremière in Londen beleefde. Daarna volgden Hamburg, New York en Utrecht. De hoofdrol wordt afwisselend vertolkt door Nyassa Alberta en Nurlaila Karim. Ook onder anderen Juneoer Mers (Ike Turner), Gaia Aikman (Tina's zus) en Marianne Kloeze (Tina's eerste manager) zijn erin te zien. TINA is in ieder geval tot en met september te zien in het Beatrix Theater.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Nyassa Alberta speelt Tina Turner in gelijknamige musical

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore