Entertainment

Evelien de Bruijn: 'Ik gun het Leonie dat zij de Mol is'

08 februari 2020 11:24 Aangepast: 08 februari 2020 12:32
Beeld © ANP

Dat 'Wie is de Mol?' de gemoederen flink bezighoudt, weet presentatrice Evelien de Bruijn (45) als geen ander. Haar eliminatie werd landelijk nieuws toen duidelijk werd dat Nielson (30) haar joker had gestolen en Evelien het veld moest ruimen. Fanatieke Molloten stonden zelfs op het punt om aangifte te doen tegen de zanger. Zelf heeft ze er geen vervelende nasmaak aan overgehouden en zit ze, net als voorgaande jaren, weer op het puntje van haar stoel te kijken.

"Johan lijkt nét iets meer finesse dan Leonie te hebben als saboteur"

Het is voor Evelien een verademing om het seizoen weer als ‘gewone’ kijker te volgen. “Het is heel gek, want ik kijk het programma al sinds het eerste seizoen. Toen deden er nog onbekende Nederlanders mee.” Toen werd besloten om over te stappen naar bekende kandidaten, dacht Evelien dan ook dat ze nooit meer een kans zou krijgen om het spel te spelen. “Maar toen wist ik nog niet hoe mijn carrière zou lopen", lacht ze. De opnames zijn volgens de presentatrice enorm slopend. “Je bent altijd bezig met het spel”, legt ze uit. “Vooral buiten de opdrachten om moeten de deelnemers overal op letten. Het houdt nooit op. Als je het spel verlaat, zit je nog met heel veel vragen, maar ik was vooral erg moe. Het ging maar door en daar was ik niet op berekend. Ik heb de dagen erna heel veel geslapen.”

Toch zou Evelien als eerste het vliegtuig instappen als haar wordt gevraagd om nogmaals mee te doen. “Ik zou onmiddellijk ja zeggen, dat dan weer wel. Ik ben te fanatiek om mezelf niet nog een keer te bewijzen. En natuurlijk Ron Boszhard.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oplettende kijker ontdekt een grote molactie van WIDM-Rob

De presentatrice voelde flink wat druk tijdens haar deelname. “Je kunt maar één keer meedoen en je kunt het niet meer terugdraaien.” Toch was niet haar deelname het meest memorabele moment van dat seizoen, het was vooral haar eliminatie die over de tong ging. “Ik heb voor altijd het zieligste verhaal, op Ron Boszhard na”, grapt Evelien. “Nog steeds spreken mensen me op straat aan om te vertellen hoe erg ze het het nog steeds voor mij vinden. Onlangs was ik bij Moltalk, samen met Sanne Wallis de Vries en zelfs zij liet weten hoe erg ze het nog steeds vindt. Destijds had ik alle steunbetuigingen wel nodig, vooral omdat ik er echt tegenop zag om het terug te zien.” 

Gelukkig zit er verder geen oud zeer tussen Evelien en zanger Nielson, die haar joker stal en zo zorgde voor haar ondergang. Ze gaan 'heel leuk met elkaar om', net als met de andere kandidaten die elkaar niet uit het oog hebben verloren. Sterker nog: ze hebben onlangs nog een heuse bakcursus van Robèrt van Beckhoven gekregen. “Dat was heel gezellig. Natuurlijk bespreken we dan het seizoen en gaat het vooral om wie verdenkt wie en waarom. Het was heel leuk om elkaar weer te zien.”

Evelien smult van de opdrachten tijdens dit huidige seizoen en baalt enorm dat de opdracht met de kleurkanonnen niet gelukt is. “Dat had er waanzinnig goed uit kunnen zien.” De makers van WIDM weten altijd wel iets te verzinnen waardoor de kijker omvergeblazen wordt. Maar tóch mag het van de HvNL-presentatrice allemaal nog wel wat spannender. “Als je kijkt naar de afgelopen seizoenen, dan mag er wel wat meer spektakel in worden gebracht.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WIDM-kijker ontdekt bizarre hint die naar Nathan leidt

De kandidaten zijn dit jaar wel weer goed gecast volgens Evelien. “Het zijn behoorlijk pittige persoonlijkheden, maar ook mensen van wie je kunt houden. Ik vind het altijd leuk als er mensen zijn om wie je kunt lachen. Johan, Miljuschka en Leonie, die vind ik onwijs leuk.”

Hoewel Evelien in ‘haar’ seizoen al in de vierde aflevering haar biezen moest pakken, lijkt ze thuis wel op het goede mol-spoor te zitten. “Ik heb in ieder geval al mijn punten nog in de app”, lacht ze. “Ik kan beter maar niet meedoen, zo lijkt het, haha. Ik hoop eigenlijk dat Leonie de Mol is, dat gun ik haar enorm. Maar ik denk dat het Johan is. Hij lijkt nét iets meer finesse dan Leonie te hebben als saboteur.” Evelien heeft Johan echter nog niet betrapt op een bijzondere actie. “Echte mollenstreken zitten niet in de uitzending. Zover ben ik inmiddels wel.” Evelien zit dus nog enigszins verspreidt in haar verdenkingen, maar haar Mol-collega Jamie Trenité is een stuk stelliger in zijn verdenking.

Wie is de Mol? is elke zaterdagavond om 20:30 uur te zien op NPO1. 

Hoe verder we in het spel komen, hoe meer verdachten er opduiken. Je ziet er alles over in onderstaande video:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud WIDM-kandidaat Jamie Trenité: 'Ik weet wie de Mol is'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore