Entertainment

Buren vechten elkaar de kennel uit in Mr. Frank Visser

06 februari 2020 22:29 Aangepast: 06 februari 2020 22:29
Beeld © SBS6

Een hond is de reden dat Rodney en Marcella in de clinch liggen met hun Turkse buurman Ahmed. In Rotterdam vechten de buren elkaar niet de tent, maar de kennel uit. Rodney en Marcella claimen hele nachten wakker te liggen door het geblaf van de hond. De visueel beperkte Ahmed is zich van geen kwaad bewust. "Ze blaft niet vaak hoor", zegt hij stellig.

"Ik ben helemaal klaar met die klotehond van jou"

Rodney en Marcella eist dat Ahmed zijn hond Zéna weg doet. Ahmed is het daar niet mee eens en hij eist dat hij met rust gelaten wordt.

Volgens Rodney en Marcella maakt de hond te veel geluid. "Ik kan er niet van slapen", vertelt een geïrriteerde Rodney. Vervolgens went hij zich tot Ahmed. "Ik ben helemaal klaar met die klotehond van jou, en met jou ook", zegt hij direct. "Ik ben het helemaal zat. We kunnen hier niet meer normaal functioneren", briest Rodney.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Kijkers verbolgen om opsluiting kat in kliko in Mr. Frank Visser

De hond is erg belangrijk voor Ahmed, gezien zijn visuele beperking. De hond helpt hem met de dagelijkse dingen doen. "Ik zie haar als mijn kind, mijn dochter. Zij geeft mij liefde." Rodney en Marcella klagen dat Ahmed zijn hond constant in de tuin laat, alleen. Ook in de nacht. Bovendien zou de hond dan altijd blaffen. "Ze blaft niet. Af en toe misschien tegen een vogel, verder niet. Maar als Feyenoord speelt, dan wel." 

Na fikse woordenwisselingen over en weer belanden de twee partijen tegenover elkaar tijdens de hoorzitting. Een andere buurvrouw kiest dan partij voor Rodney en Marcella. "Het hele probleem was er niet geweest als jij je hond om tien uur gewoon binnenlaat", zegt ze tegen Ahmed. Maar Ahmed legt uit dat zijn hond niet binnen mag, vanwege zijn geloof. De expert die heeft gemeten hoe vaak de hond heeft geblaft de afgelopen tijd, geeft aan dat de hond wel wat veel blaft.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Kijkers gaan los om poepgooi-zaak in Mr. Frank Visser

Uiteindelijk doet Mr. Frank Visser zijn uitspraak. En dat is slecht nieuws voor Ahmed. Zijn hond moet namelijk weg. Hij verliest dus de zaak. Daar is hij flink van ondersteboven. "Ik vind het heel erg", zegt hij. Een schrale troost voor hem. Presentator Viktor Brand belooft hem dat de redactie van het programma hem zal helpen met het vinden van een geschikte plek voor Zéna.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore