Ga naar de inhoud
Entertainment

Ali B over ruzie Anouk en Lil' Kleine: 'Spanning was hoog'

Beeld © RTL

Het houdt de fans van 'The voice of Holland' al maandenlang bezig: de vermeende ruzie tussen coaches Anouk (44), Lil' Kleine (25). Collega-coach Ali B (38) laat zich, na Waylon (39) en presentator Martijn Krabbé (51), nu ook uit over de 'ruzie'. Dat doet hij in een podcast van 'LXRY'.

"Als het doorgegaan was, had het handtastelijk kunnen worden"

Als Ali gevraagd wordt of Anouk en Lil' Kleine elkaar daadwerkelijk in de haren zijn gevlogen, kan de langstzittende coach niet ontkennen. "Feit is dat er spanning was en dat het geëscaleerd is. En dat er gescholden is, maar dat is niets nieuws", antwoord hij. Tot een vechtpartij is het niet gekomen, vertelt Ali daarna, maar het had niet veel gescheeld. "Als het doorgegaan was, had het handtastelijk kunnen worden. Je weet maar nooit, de spanning was hoog. En waar spanning is, kan iets knappen." Uiteindelijk zouden de spanningen zo hoog zijn opgelopen dat Anouk weigerde om nog langer met Lil' Kleine in één ruimte te zijn.

Anouk
lees meer:
Anouk en Lil' Kleine vrijdag samen in liveshow The Voice

Rapper Lil' Kleine ligt de laatste tijd vooral onder vuur vanwege de manier waarop hij de talenten in de zangcompetitie feedback geeft. Critici vinden het te inhoudsloos en zijn van mening dat de artiest zijn rode draaistoel af moet staan. Ali neemt het in die kwestie op voor de 25-jarige Amsterdammer. "Het is heel makkelijk als heel Nederland op die jongen afgeeft. Het is een wat moeilijkere match. Soms werkt het, soms werkt het niet."

Op vrijdagavond 7 februari beginnen de liveshows van de na al die jaren nog onverminderd populaire zangwedstrijd. In die show treden de drie talenten van Anouk en Lil' Kleine op. Dat impliceert dus dat de twee wel samen in de studio moeten zijn, terwijl eerst nog geruchten gingen dat Anouk dat absoluut niet meer zou willen. Ali B is ook benieuwd hoe het vrijdag zal gaan. "Ze hebben elkaar nog niet gezien voor de repetities", zegt hij in de podcast.

Waylon
lees ook:
Waylon laat zich uit over ruzie tussen Lil' Kleine en Anouk

Het opstootje tussen Anouk en Lil' Kleine werd door veel kijkers met hoge verwachtingen tegemoet gezien. In de uitzending viel het eigenlijk best mee. Het heftigste vond plaats achter de schermen. De kleine discussie die wél is uitgezonden, zie je hieronder.

Ruzie tussen Anouk en Lil' Kleine op tv valt mee

02:09