Entertainment

ABBA blijft maar nieuwe muziek teasen, maar wanneer komt die?

08 februari 2020 11:26
ABBA Beeld © Getty Images

De fans van ABBA moeten al een kleine twee jaar wachten op eerder beloofde nieuwe muziek. De Zweedse popgroep kondigde haar comeback in 2018 al aan, maar we hebben nog steeds geen noot gehoord. Frontman Benny Andersson (73) geeft uitleg.

"Ik weet het niet honderd procent zeker, maar ik denk van wel"

Benny, die samen met Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad en Björn Ulvaeus de band vormt, laat op een fanforum weten dat de aangekondigde nummers in september verschijnen. En nu écht. Tenminste, als het aan hem ligt. De belofte is de zoveelste in een lange lijn van eerdere beloftes, dus wij hopen hard, maar durven nergens van uit te gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

ABBA-lid Björn Ulvaeus deelt gratis schoolboeken uit

Het begon allemaal in april 2018, toen ABBA op Instagram aankondigde een comeback te maken met twee nummers, I Still Have Faith In You en Don't Shut Me Down. De muziek zou aanvankelijk in december dat jaar uitkomen.

Het werd december. Er gebeurde niets. Het zou voor het eerst in 35 jaar zijn dat er nieuwe ABBA-liedjes verschenen, maar door technische moeilijkheden bleek het nog te vroeg om ze daadwerkelijk uit te brengen. Fans in de rats, want de anticipatie was hoog.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Comeback ABBA laat langer op zich wachten

De komst van de nummers werd verplaatst naar september 2019. Het werd september. Er gebeurde niets. En nu weten we dus dat het alsnog september wordt, maar dan een jaar later.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Abba-zanger wil nieuwe muziek voor Mamma Mia 3

Benny houdt echter een slag om de arm. "Ik weet het niet honderd procent zeker, maar ik denk van wel", meent hij. "Ik kan niets beloven." Eén ding is in ieder geval zeker: de fans kunnen niet wachten om weer liedjes mee te zingen. Dat deden de BN'ers bij de première van de musical Mamma Mia ook al, zoals te zien is in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore