Entertainment

Jan Smit moet diep in de buidel tasten na 'wanordelijkheden'

06 februari 2020 12:56 Aangepast: 06 februari 2020 13:51
Beeld © ANP

Jan Smit (34) en zijn geliefde voetbalclub FC Volendam hebben een flinke boete opgelegd gekregen van de aanklager betaald voetbal van KNVB. De reden? Diverse wanordelijkheden tijdens verschillende wedstrijden, waaronder het afsteken van vuurwerk. In totaal is er een boete van 5000 euro opgelegd, waarvan 2500 euro voorwaardelijk. De zanger noemt het tegenover RTL Boulevard zonde geld, maar ook begrijpelijk. "We moeten serieus omgaan met de regels."

"De bijbehorende boete is een stuk minder"

Jan Smit zit sinds 2013 in het bestuur van de Volendamse voetbalclub, waar hij als kleine jongen al voetbalde. "Er is een heel fanatieke groep supporters die tijdens de wedstrijden sfeer willen maken op allerlei manieren", vertelt Jan. "Helaas verbiedt de KNVB het afsteken van vuurwerk. Hoe mooi ik de sfeeracties persoonlijk ook vind, de bijbehorende boete is een stuk minder." De zanger benadrukt dat het geld ook beter gebruikt kan worden. "De promotiekoers naar de Eredivisie is ingezet en daarbij is elke euro hard nodig."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Jan Smit voelt zich toch nog niet goed genoeg om op te treden

Toch gaan de zanger en de supporters niet bij de pakken neerzitten. "Daarom worden wij als club gedwongen maatregelen te nemen tegen het afsteken van vuurwerk. Omdat wij wel voorstander zijn van een zo sfeervol mogelijk stadion, zijn we samen met de supporters bezig met een georganiseerde sfeeractie, mét (legaal) vuurwerk. Als dat het enige probleem is - en we vervolgens mogen promoveren - ben ik overigens gewoon tevreden", laat Jan weten.

Wel benadrukt de zanger dat de regels er niet voor niets zijn. "Wij en de supporters moeten serieus omgaan met de regels."

Wij spraken Jan onlangs tijdens de loting van het Eurovisiesongfestival, dat hij samen met Chantal Janzen en Edsilia Rombley presenteert:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Smit richt zich de komende tijd alleen nog op songfestival

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore