Entertainment

Ophef tv-klus doet Jameela Jamila besluiten uit de kast te komen

06 februari 2020 04:03 Aangepast: 06 februari 2020 07:46
Jameela Jamil Beeld © Getty Images

The Good Place-ster Jameela Jamil is niet heteroseksueel. Dat laat de actrice woensdag op Twitter weten, nadat er ophef was ontstaan over haar rol in een nieuw televisietalentenjacht.

"Dit is absoluut niet hoe ik uit de kast had willen komen"

Critici vonden het niks toen dinsdag werd aangekondigd dat Jameela de MC en één van de juryleden is van Legendary, een danswedstrijd in de traditie van de ballroomhuizen in New York in de jaren 80 en 90. Die scene, die de afgelopen jaren weer veel aandacht krijgt vanwege de serie Pose, was onderdeel van de LHBTQ-gemeenschap.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jameela Jamil schiet uit haar slof na valse advertenties over afvallen

Woensdag reageerde de actrice. "Ik weet dat queer zijn me nog geen ballroom maakt, maar ik kan door mijn bekendheid een groot publiek naar deze show trekken", aldus Jameela op Twitter. "Soms is iemand met die invloed nodig om een show van de grond te krijgen, zodat we deze onderbelichte sterren de spotlight kunnen geven die ze verdienen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jameela Jamil heeft het gehad met Khloé Kardashian

Toen een volger vroeg of ze met die boodschap uit de kast kwam, antwoordde de Britse dat ze nooit een geheim heeft gemaakt van haar seksualiteit. "Maar Twitter is wreed, waardoor ik dat nooit officieel heb gedaan." De actrice, die een Indiase vader en een Pakistaanse moeder heeft, schrijft: "Het is niet makkelijk om geaccepteerd te worden in mijn cultuur. Ik kom niet uit een familie waarin iemand daar open over is."

Jameela laat weten dat ze nooit veel over haar seksualiteit heeft prijsgegeven, omdat ze bang was dat mensen haar ervan zouden beschuldigen aandacht te willen trekken met iets waar ze als kind erg mee heeft geworsteld. "Dit is absoluut niet hoe ik uit de kast had willen komen. Ik blijf even van deze app af want ik wil geen gemene reacties lezen. Jullie mogen je gedachtes voor jezelf houden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore