Entertainment

Jesse Klaver over het grootste verlies van zijn leven

05 februari 2020 10:54 Aangepast: 05 februari 2020 12:13
Beeld © ANP

De politicus vertelt in de nieuwste editie van tijdschrift Flair, over de meest traumatische gebeurtenis in zijn leven: het verlies van zijn moeder. "Het heftigste wat ik ooit meemaakte", noemt Jesse Klaver (33) het.

"Ze was net op een punt in haar leven dat ze iets minder hard hoefde te werken"

De fractievoorzitter van GroenLinks groeit op in Roosendaal, samen met zijn moeder - die Jesse krijgt als ze slechts twintig is. Zijn vader neemt na zijn geboorte meteen de benen, waardoor ze er alleen voor staat. "Ze koos voor economische zelfstandigheid en heeft altijd heel hard gewerkt om voor mij te zorgen en mij alles te geven wat ik nodig had. Ze had onregelmatige diensten en soms twee banen tegelijk", spreekt hij vol lof over de belangrijkste vrouw in zijn leven. 

Omdat zijn moeder het ook belangrijk vindt dat hij stabiliteit heeft, woont Jesse tijdens zijn jeugd bij zijn opa en oma. "Als kind heb ik nooit beseft hoe zwaar zij het had, omdat ik me zo’n rijk jongetje heb gevoeld", aldus de politicus. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jesse Klaver vader geworden van derde kindje

Zijn moeder overlijdt twee jaar geleden op 51-jarige leeftijd, veel te jong. Ze werd op haar werk onwel en is nooit meer bijgekomen. "Ze was net op een punt in haar leven dat ze iets minder hard hoefde te werken en ik heb altijd gedacht: de tijd die je met mij hebt gemist, kun je nu met je kleinzoons inhalen. Dat kan helaas niet meer, dat vind ik heel verdrietig", spreekt Jesse over het verlies.

Tijdens het interview vertelt het gezicht van GroenLinks dat zijn vader na de dood van zijn moeder contact met hem opnam. Iets waar hij erg blij mee is. Hij zegt hierover: "Hij is een heel lieve en vriendelijke man. Maar ik wil en kan er nog niet zo veel over zeggen, omdat het allemaal nog zo pril en in ontwikkeling is. Ik weet nog niet goed wat ik erbij voel, denk of wat voor band we hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jesse Klaver over Time 100 Next-plaatsing: 'Een enorme eer'

Het hele interview lees je in de nieuwste editie van Flair.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore