Entertainment

Jan Kooijman herkent zich in streberige Petrus

05 februari 2020 06:06 Aangepast: 05 februari 2020 08:13
Beeld © ANP

Jan Kooijman (38) is niet gelovig opgevoed, maar de acteur is blij dat hij vroeger wel godsdienstles heeft gehad. Dat vertelt hij in het AD.

"In veel Bijbelse verhalen zitten thema's die tot op de dag van vandaag nog actueel zijn”

"Het is een deel van je algemene ontwikkeling. In veel Bijbelse verhalen zitten thema's die tot op de dag van vandaag nog actueel zijn", aldus de acteur, die dit jaar te zien is in The Passion.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Cast The Passion 2020 bekend

De acteur speelt in de jubileumeditie van het livespektakel dit jaar Petrus en heeft zich goed ingelezen in die rol. "Petrus is de rechterhand van Jezus. Een streberig figuur. Het beste jongetje van de klas dat alles goed wil doen. Die ambitie herken ik."  

Toch is er ook een kant van de apostel waar hij minder mee heeft. "Uiteindelijk staat hij niet voor wat hij zegt of waar hij in gelooft. Daar herken ik me dan weer minder in."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Kooijman openhartig over vertrek RTL

In dat laatste ziet de acteur wel een actueel thema. "Het is een heel interessant dilemma van deze tijd: je durven uitspreken op het moment dat het moet. Ik ben best uitgesproken, maar kan me zeker ook op andere gedachten laten brengen. Mits er goede argumenten komen. Maar ik vind het wel belangrijk om te staan voor wat ik zeg."

Elk jaar kijken miljoenen mensen naar het spektakel, maar niet altijd iedereen is fan....

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore