Entertainment

Jay-Z legt uit waarom hij bleef zitten tijdens volkslied

05 februari 2020 03:40 Aangepast: 05 februari 2020 08:04
Beeld © Getty Images

Toen Beyoncé (38) en echtgenoot Jay-Z (50) met hun dochter Blue Ivy (8) bleven zitten tijdens het volkslied voorafgaand aan de Super Bowl, was dat niet om ergens tegen te protesteren. Dat verklaart de rapper tijdens een lezing op Columbia University.

“Nee, dat was het niet. Sorry"

Een hoogleraar vraagt de muziekmagnaat of er een bepaalde boodschap schuilging achter het feit dat het gezin zondag niet, zoals bijna alle andere mensen in het stadion, opstaat voor de uitvoering van The Star-Spangled Banner. "Nee, dat was het niet. Sorry", antwoordt Jay-Z daarop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Beyoncé en Jay-Z blijven zitten tijdens volkslied

In een video van de lezing, waar TMZ de hand op wist te leggen, verklaart Jay-Z dat hij en zijn echtgenote te geconcentreerd naar de show keken om op te staan. De muzikant en zijn label Roc Nation fungeren sinds afgelopen jaar als producent van entertainmentshows rond de Amerikaanse Footballcompetitie. Hij vertelt dat toen ze gingen zitten, Beyoncé uitlegde hoe Demi Lovato, die het volkslied zong, zich moest voelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe Shakira trainde voor haar Super Bowl-optreden

Volgens Jay-Z schieten de twee meteen in "artiestenmodus" als het optreden begon en maken vooral druk over het geluid. Hij stelt dat een protestactie ook niet nodig was, omdat "het grootste, luidste protest" zich al afspeelde op het podium, omdat daar een diverse groep artiesten te zien was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter J.Lo steelt de show tijdens Super Bowl-show

De afgelopen dagen werd er veel gespeculeerd over de reden waarom Beyoncé en Jay-Z niet opstonden tijdens het volkslied. Dat deed veel mensen denken aan de actie van speler Colin Kaepernick, die in het seizoen van 2016/2017 knielde tijdens het volkslied uit protest tegen de raciale ongelijkheid in de VS.

Bekijk hier de hoogtepunten van het optreden van Shakira en Jennifer Lopez nog eens terug. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kobe Bryant door Shakira en J-Lo geëerd tijdens Super Bowl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore