Chemotherapie

Lymfeklierkanker geconstateerd bij Touriya Haoud

04 februari 2020 21:09 Aangepast: 04 februari 2020 21:22
Beeld © ANP

Verdrietig nieuws voor model en actrice Touriya Haoud. De woordvoerder van de 42-jarige heeft aan Shownieuws bevestigd dat ze kampt met lymfeklierkanker.

Touriya gaat door een zware periode. De actrice liet weten zich al een tijdje niet zo lekker te voelen en dacht dat het ging om stressgerelateerde vermoeidheidsklachten. Ze is namelijk verwikkeld in een voogdijzaak tegen haar ex-man Greg Vaughan. Uit doktersonderzoek bleek echter dat ze kanker had. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Touriya Haoud zielsgelukkig met nieuwe vlam

De kanker zit in haar nek, borst en longen. Het model is afgelopen maandag een chemotherapie gestart tegen de ziekte, die in totaal acht weken zal duren.

"Touriya ondergaat de komende tijd chemobehandelingen en gaat ervan uit dat ze hier helemaal bovenop komt", meldt haar woordvoerder Mark Teurlings aan het entertainmentprogramma. "Ze is hoopvol ingesteld en wil de komende tijd rust voor haar herstel."

Carrière

Touriya Haoud heeft veel modellenwerk gedaan en ook stond ze in vele gerenomeerde bladen, zoals Harper's Bazaar en Playboy.

Als actrice speelde ze onder meer in de series 'Costa!' en 'Hertenkamp' en in de films 'Oesters van Nam Kee' en 'Shouf Shouf Habibi!'  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore