Entertainment

Sex Education-ster: 'Nooit verwacht dat het zo groot zou worden'

04 februari 2020 17:59
Beeld © Netflix

Het was één van de best bekeken series van 2019: 'Sex Education'. Kijkers over de hele wereld herkenden zich in de ongemakkelijke situaties van de personages. Geen wonder dat er na een jaar al een vervolg is. Toch had actrice Patricia Allison (25), die in de serie Ola speelt, het grote succes niet aanzien komen. Dat vertelt ze in de Britse 'Grazia'.

"We hadden nooit verwacht dat het zo groot zou worden"

In gesprek met het blad vertelt de actrice dat niemand van tevoren had durven dromen dat de show zo baanbrekend zou zijn. "Toen ik het script las wist ik dat het een leuk verhaal zou worden. Maar we hadden nooit verwacht dat het zo groot zou worden."

Patricia, voor wie Sex Education haar eerste klus is, krijgt sinds de show online staat berichtjes van kijkers over de hele wereld die laten weten hoeveel de serie voor hen betekent. "Het is geweldig om te zien dat er nu wereldwijd over wordt gepraat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gillian Anderson over Sex Education: 'Het is herkenbaar'

En hoewel de serie alle schaamte voorbij gaat, moest Patricia soms toch wel even slikken tijdens de opnames. "We zien niet vaak seksscènes die niet zo goed gaan of een beetje onhandig of verwoestend zijn, terwijl dat de realiteit is. Mensen willen dat op het scherm zien, niet alleen maar vrouwen die met hun lichaam pronken."

Gelukkig hield actrice Gillian Anderson, die seksuologe Jean in Netflix-hit speelt, tijdens de opnames haar figuurlijke handje vast. "Ze is heel vrijgevig in de omgang met alle acteurs", prijst ze. "Eigenlijk is de hele cast best close, juist omdat we zo gepassioneerd over het onderwerp zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze Sex Education-acteur is veel ouder dan je denkt

Hoewel het tweede seizoen pas net te zien is, gaan er al geruchten over een eventuele derde reeks. Laurie Nunn, de schrijfster van de serie, zei eerder: "Ik heb al plannen voor Eric, Otis, Maeve en de rest." Maar hoeveel seizoenen de hitserie nog zal hebben? "Ik wil voorkomen dat de acteurs dertig jaar zijn en moeten spelen dat ze op de middelbare school zitten. Dat is ongeloofwaardig", legt Laurie uit. Dan mag ze trouwens wel opschieten, want een van haar hoofdrolspelers is een stuk ouder dan zijn personage.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix strikt Adam Sandler voor nog vier films

Wij vlogen naar Londen om de hoofdrolspelers van Sex Education te spreken:

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore