Entertainment

Hoe Shakira trainde voor haar Super Bowl-optreden

04 februari 2020 16:35
Beeld © © Instagram @shakira

Shakira (43) heeft afgelopen zondag honderd miljoen kijkers geïmponeerd met haar Super Bowl Halftime Show optreden, dat zij samen met Jennifer Lopez (50) verzorgde. Shakira's trainer Anna Kaiser deelt het intensieve trainingsschema waarmee de zangeres zich klaarstoomde voor het veertien minuten-durende spektakel.

"Shakira is echt gefocust op consistentie met haar trainingen"

Omdat menig artiest maar één keer de kans krijgt om de show van zijn of haar leven te geven tijdens de Super Bowl, is een goede voorbereiding belangrijk. Shakira en haar trainer hebben bepaald niet stilgezeten, vertelt Anna aan Vogue. Dit is hoe een week van de zangeres vóór het evenement eruitzag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel lof voor 'heerlijke' Super Bowl-show J.Lo en Shakira

Maandag

Wij beginnen onze maandagochtend met koffie. Shakira met een interval dansroutine van negentig minuten. "De focus van deze training ligt op uithoudingsvermogen," vertelt Anna. Om het uithoudingsvermogen van de zangeres te verbeteren doet ze een mix van cardio-, kracht- en vinyasa- (yoga, red.) oefeningen.

Dinsdag

Het doel van de workout op dinsdag is om iedere spier in het lichaam een uur lang aan het werk te zetten. Met een klassieke oefening als de plank ligt de focus met name op Shakira's buikspieren. Anna: "Wanneer we aan haar buik werken, is het onderdeel van een complete workout."

Woensdag

De circuittraining op woensdag duurt 'maar' een halfuur, maar dat is wel een halfuur waarin Anna het uiterste van Shakira vraagt. Denk aan oefeningen met hoge intensiteit, gevolgd door twee minuten lunges en weinig tijd voor rust. 

Donderdag

Met nog iets meer dan een week voor het belangrijke optreden, neemt Shakira een rustdag op donderdag. Tijdens de voorbereidingen let ze streng op wat ze eet. Geen donuts en fastfood voor Shakira dus, maar kleine maaltijden met groenten en proteïnen. Zo staat er bijvoorbeeld een wrap van sla op het menu, gevuld met kalkoenfilet, tomaten, olijfolie, peper en zout. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lady Gaga: 'Beter playbacken J.Lo en Shakira niet'

Vrijdag

Ook een topartiest als Shakira krijgt gewoon spierpijn. Als warming-up kiest Anna daarom voor een foamroller. Hiermee kan Shakira haar pijnlijke spieren masseren en kalmeren. Daarna mag Shak weer harder aan de bak: een sessie van 45 minuten waarin Shakira krachttraining met stretchen met elkaar afwisselt. 

Zaterdag

Veel tijd om te rusten heeft Shakira niet. Na een dag repeteren staat ze zaterdagavond alsnog in haar sportkleding om een circuittraining te doen van een halfuur. "Het is altijd moeilijker om door te zetten aan het einde van een lange dag, maar ze was vastbesloten en gefocust om sterk te eindigen," zegt Anna.

Zondag

Shakira kán er op zondag voor kiezen om rust te nemen, maar ze is niet voor niets zo'n topartiest en kiest voor een extra push. 's Middags ligt ze in het zwembad om baantjes te trekken en zodra haar kinderen op bed liggen, volgt er nog een krachttraining.

Bekijk hier de hoogtepunten van het optreden van Shakira en Jennifer Lopez nog eens terug. 

Miniatuurvoorbeeld
Ook lezen:

Jennifer Lopez en Shakira: 'Super Bowl wordt ode aan vrouwen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore