Ga naar de inhoud
Entertainment

Dochtertje Chantal Bles één jaar schoon: 'Strijder'

Beeld © Instagram @chantalbles

Een sentimentele dag voor Chantal Bles (42) en Formule 1-coureur Robert Doornbos (38). Precies één jaar geleden werd hun dochtertje Jada (4) schoon verklaard. De ouders blikken daarom nu terug op Instagram.

"Ontzettend trots ben ik dat wij samen zo sterk staan als gezin"

"Vandaag is een heel bijzondere dag", opent de styliste haar bericht. Niet alleen is dochter Jada één jaar kankervrij, ook is het vandaag Wereldkankerdag. "Een dag met veel verdriet voor velen, maar ook een dag van vrolijkheid en power voor velen gelukkig." In de bijgevoegde video van vorig jaar, is te zien hoe de familie vol hoop en blijdschap het Prinses Máxima Centrum verlaat met hun meisje. "Wat een power zit er toch in de kleine lichaampjes! Ontzettend trots ben ik dat wij samen zo sterk staan als gezin."

Chantal sluit haar stukje tekst af met te laten weten dat ze vandaag een extra kaarsje brandt voor iedereen die nog aan het vechten is. "Wij hopen met ons verhaal een beetje hoop te kunnen geven aan jullie."

Chantal
Lees ook:
Chantal Bles kon ziekte Jada niet geloven

In de zomer van 2018 wordt er een tumor geconstateerd bij de dan tweejarige Jada. Het meisje is op dat moment al een tijdje aan het kwakkelen, maar iedereen in haar omgeving gaat ervan uit dat het slechts een fase is. Omdat Chantal voelt dat er meer is gaat ze samen met haar man zes verschillende kinderartsen af, maar wordt telkens naar huis getuurd. Hoewel Chantal meerdere keren vraagt om een echo, worden haar verzoeken meermaals afgewezen omdat een echo 'te belastend zou zijn' voor het meisje.

Bijzondere
Lees ook:
Bijzondere mijlpaal voor Chantal Bles en familie

Als ze uiteindelijk serieus worden genomen, blijkt dat het meisje een tumor heeft van twaalf bij twaalf centimeter in haar buik. Jada krijgt uiteindelijk één jaar lang chemo, die de tumor en uitzaaiingen moet bestrijden. Na een nieuwe ronde chemo en nog een operatie is de kanker weg uit Jada's lichaam. Inmiddels zijn we een jaar verder en doet ze het beter dan ooit. Een echte "strijder", noemt de Formule 1-coureur zijn oogappeltje dan ook.

Robert Doornbos sprak met Mattie Valk eerder over de ziekte van zijn dochter:

Robert Doornbos over dochter Jada: 'Het was een zwaar jaar'

06:53