Entertainment

Rodanya uit Temptation vergelijkt bevallen met poepen

03 februari 2020 15:50 Aangepast: 03 februari 2020 15:51
Rodanya en Morgan Beeld © RTL

De realityster heeft delen van haar bevalling op video laten vastleggen. De beelden zijn nu voor iedereen te zien. Op 20 januari werden Rodanya en haar vriend Morgan de trotse ouders van hun zoontje Levay.

"Het was echt vechten tegen een dichte deur"

Rodanya was vooraf een beetje angstig voor de bevalling. "Gewoon omdat ik niet echt wist wat ik moest verwachten", legt ze uit. Morgan was wat geruster. "Ik heb geen spanningen", zegt hij in de vlog. De bevalling van de realityster was een pittige. Levay wilde nog niet uit haar buik, wat zorgde voor wat stress. Uiteindelijk moest ze ook ingeleid worden. "Ik was erg blij met die keuze, want het was vechten tegen een dichte deur", vertelt ze. 

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Temptation-Rodanya bevallen van een zoontje

De avond voor de bevalling heeft Rodanya zo veel pijn, dat ze niet in slaap kan komen. Die pijn had Rodanya omdat ze een ballon hadden geplaatst, waardoor de ontsluiting groter zou moeten worden. Pijnstillers doorslikken vindt ze lastig, dus krijgt ze een zetpil. "Als je je zo rot voelt, wil je alle pijnstillers." Bovendien vond Rodanya het mentale aspect erg lastig. "De ontsluiting blijf maar hangen op één centimeter. Daardoor kreeg ik echt een mental breakdown."

Na ruim anderhalve dag, vol met heel wat krampen en pijnen, is het dan eindelijk zo ver: de bevalling begint. Om kwart voor tien 's avonds mag ze beginnen met persen. Het persen gaf Rodanya overigens een vreemd gevoel. "Het voelt echt net alsof je moet poepen. Ik had al de hele tijd het idee dat ik naar het toilet moest." 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Zo ging babyshower Temptation-Rodanya eraan toe

De bevalling verloopt allesbehalve soepel. Als de gynaecoloog zegt dat Rodanya moet persen, antwoordt de realityster dat dat haar niet lukt. "Ik kon het gewoon echt niet", vertelt ze. "Na een tijdje liep de gynaecoloog ook boos weg, omdat ik niet luisterde." Daarna kwam een andere vrouw, die wat geduldiger was." Zij luisterde naar mij en gaf me gewoon rustig aan wat we gingen doen. Toen was het drie keer persen en was Levay er." De bevalling vond ze erg pijnlijk. "Persen is echt het pijnlijkste ooit. Ik had liever nog twee uur weeën gehad."

Toen de kleine Levay op haar borst lag, besefte Rodanya pas door wat voor tijd ze de afgelopen heen is gegaan. "Dat ik moeder was, werd toen pas echt voor mij. Maar de pijn van de bevalling ben ik niet vergeten hoor. Want dat zeggen ze wel altijd, maar dat is niet zo."

Morgan en Rodanya deden als stel mee aan Temptation Island en doorstonden het spel der verleiding. Eenmaal thuis ging Rodanya tóch de mist in. Morgan vertelt er alles over in Temptation Gossip:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore