Ga naar de inhoud
Entertainment

Jubileumtournee neemt Willeke Alberti door heel Nederland

Beeld © ANP

Willeke Alberti wordt deze maand 75 jaar en viert dit met een exclusieve verjaardagstournee langs een beperkt aantal Nederlandse theaters. Komende februari is Willeke allereerst te zien in twee uitverkochte concerten in het Concertgebouw.

"Ik wil graag het hele jaar door met zoveel mogelijk mensen samen zijn en mijn verjaardag vieren"

"Deze concerten waren zo snel uitverkocht dat we samen besloten hebben om er een exclusieve theatertournee aan vast te plakken", aldus Robert de Vries van Theaterbureau.nl. Vanaf eind maart tot begin 2021 zal Willeke Alberti in enkele theaters in Nederland te zien zijn met haar jubileumtournee. "75 worden is een enorme mijlpaal, ik wil graag het hele jaar door met zoveel mogelijk mensen samen zijn en mijn verjaardag vieren", aldus Willeke.

Oma
Lees ook:
Oma Willeke Alberti dolblij met 'kerstcadeau'

Willeke Alberti vertelt verder : "Ik loop eigenlijk nog steeds op wolken na de twee concerten die ik in 2019 in AFAS Live heb gegeven. Wat was het geweldig en wat heb ik genoten. Dit heeft mij enorm geïnspireerd om weer het theater in te gaan. Ik vind het nog steeds een feest om op het podium te staan en heb nooit durven dromen dat ik dit op mijn 75e nog mag meemaken."

Willeke
Lees ook:
Willeke Alberti geeft extra concert in Concertgebouw

De grande dame van de Nederlandse muziek zal samen met het publiek en haar live band herinneringen ophalen uit haar ruim 60-jarige carrière. Een imposante carrière die haar vele grote hits heeft opgeleverd, zoals Mijn dagboek, Samen zijn, Spiegelbeeld en Telkens weer. Willeke Alberti heeft speciaal voor deze theatertournee een uniek programma samengesteld vol bijzondere liedjes en persoonlijke anekdotes.

Willeke
Lees ook:
Willeke Alberti moet songfestivalfeestje afzeggen wegens ziekte

De theatertournee van Willeke Alberti is slechts vijftien keer te zien in theaters door het hele land en wordt op passende wijze afgesloten in Koninklijk Theater Carré, op 22 januari 2021