Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers leven ontzettend mee met Henk en Lynda in DNA Onbekend

Henk en Lynda in DNA Onbekend van donderdag 31 januari Beeld © AVROTROS

'DNA Onbekend' is gisteravond weer van start gegaan, maar dan met de nieuwe presentatrice Dionne Stax. Ze begon meteen met een heftig verhaal: Henk en Lynda wilden uitzoeken of zij echt vader en dochter zijn. Lynda's moeder was op zijn zachtst gezegd niet echt trouw aan haar echtgenoot.

"Niet te hard lopen, want je bed is nog warm"

Henk en Lynda hebben DNA Onbekend ingeschakeld, omdat ze voor eens en altijd willen weten of hij haar biologische vader is. Er zijn redenen om aan te nemen dat dit niet zo is. Vader Henk weet bijvoorbeeld niet zeker of hij wel vruchtbaar is, omdat hij als kind een pijnlijke val heeft gemaakt waarbij zijn schaamstreek het flink te verduren kreeg. De doktoren waarschuwden hem dat hij misschien nooit kinderen zou kunnen krijgen.

Hoe
Lees ook:
Hoe gaat het nu met Xandra van DNA Onbekend?

Henks vrouw was daarnaast allesbehalve trouw. Henk was schipper en veel van huis. In de tussentijd zocht zij haar geluk bij andere mannen. Ze stond in het dorp zelfs bekend als ‘een mooi goedkoop adresje’. Henk werd gewaarschuwd door de politie: "De politie komt bij me dat ik beter naar de wal kon gaan om mijn gezin te redden. Ik heb nooit willen geloven wat anderen vertelden." Ook de buurvrouw waarschuwde Henk als hij thuiskwam van werk: "Niet te hard lopen, want je bed is nog warm."

Henk en zijn vrouw kregen uiteindelijk twee kinderen samen, waaronder Lynda. Zij had al jaren geen contact meer met haar moeder, die alweer jaren geleden was gescheiden van Henk. Voor Henk en Lynda was het al die tijd nog steeds de grote vraag of hij haar biologische vader is. Dochter Lynda doet daarom mee aan een DNA-onderzoek. Zij hoopt natuurlijk dat Henk gewoon haar vader is. Wanneer ze de uitslag krijgt, is de opluchting  groot als blijkt dat ze wel echt vader en dochter zijn.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers en Caroline Tensen geëmotioneerd door DNA Onbekend

Kijkers leven op Twitter ontzettend mee met Henk en Lynda. Zij vinden het natuurlijk ook fijn dat de uitslag positief is. 

Lynda's broer André blijkt daar iets anders over te denken. Hij plaatst op zijn Facebook-pagina een boze reactie op de uitzending. De strekking ervan is dat het verhaal van Henk en Lynda leugenachtig zou zijn, met als enige doel er een enorm mediacircus van te maken. "De media trapt erin. Mijn moeder wordt afgeschilderd als een hoer. Enorme kijkcijfers." Hij kent zijn vader Henk echter anders en denkt dat zijn zus Lynda alleen heeft meegedaan omdat de erfenis binnenkort moet worden verdeeld. "Kan me niet snel genoeg gaan," aldus André. 

Lynda en Henk hebben nog niet op het relaas van André gereageerd.

Ook
Lees ook:
Ook Dionne Stax zwemt mee met Elfstedentocht

De aflevering van DNA Onbekend van gisteravond zie je hier terug. Het programma zie je elke donderdag om 20.30 uur op NPO 1.