Entertainment

Ozzy Osbourne openhartig over de dood na Parkinson-diagnose

30 januari 2020 17:20 Aangepast: 30 januari 2020 17:53

Ozzy Osbourne is niet zo bezig met de dood. Dat laat hij weten in zijn eerste interview na te hebben onthuld dat hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. De 71-jarige rocker denkt over het onderwerp na, zegt hij, maar staat er niet te veel bij stil.

"Ik ben er niet zo lang meer"

"Denk ik weleens aan wanneer mijn tijd komt?", vraagt Ozzy zich hardop af in het Britse muziekblad Kerrang! "Ik denk erover na, maar ik maak me er geen zorgen om. Ik ben er over iets van vijftien jaar niet meer, ik ben er niet zo lang meer, maar ik sta er niet bij stil. Het overkomt ons allemaal."

De oud-Black Sabbath-frontman is wel ongelukkiger door zijn verslechterde gezondheid. "Dat gaf me echt een grote klap, man. Maar ik ben er nog. Het is zelfs zo dat ik me toen ik jonger was veel meer zorgen maakte om de dood. Ik probeer zo veel mogelijk van alles te genieten, hoe fucking moeilijk dat soms ook is."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Ozzy Osbourne: 'Ik lijd aan Parkinson'

De Brit moest vorig jaar meerdere optredens afzeggen vanwege zijn gezondheid, maar dit jaar komt hij groots terug met een tournee en een nieuw album. Zijn twaalfde plaat Ordinary Man verschijnt volgende maand. "Als je me begin vorig jaar had gezien, had je gedacht dat ik er geweest was," zegt Ozzy. "Maar ik denk eerlijk gezegd dat het maken van dit album het beste medicijn was dat ik kon hebben. Ik was iets aan het doen wat ik leuk vind om te doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore