Entertainment

Oud-nieuwslezer Edvard Niessing mishandeld in tram

30 januari 2020 12:23 Aangepast: 30 januari 2020 13:18
Edvard Niessing Beeld © ANP

Voormalig RTL Nieuws-gezicht Edvard Niessing (71) maakte een flinke carrièreswitch toen hij besloot tramconducteur te worden. Aan De Telegraaf onthult de oud-nieuwslezer dat hij vorig jaar tijdens Koningsdag is mishandeld door een aantal passagiers.

"Ze hadden zo op me in staan beuken met hun vuisten, ik had wel dood kunnen zijn"

Edvard doet zijn heftige verhaal in De Telegraaf. "Omdat de heren geen geldig vervoersbewijs wilden kopen, werd ik van achteren aangevallen", legt de oud-presentator uit over het voorval, dat plaatsvond op Koningsdag 2019 in zijn tram in Den Haag. De 71-jarige onthult dat nu, omdat "één van de twee daders is aangehouden en zich op 13 februari moet verantwoorden bij de rechter."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Edvard Niessing opnieuw over oren verliefd

Bovendien vertelt Edvard wat er precies heeft plaatsgevonden. "Twee jongens van in de twintig stapten op Koningsdag bij me in", vertelt hij. "Omdat ze niet incheckten met hun OV-chipkaart en ook geen tramkaartje kochten, riep ik ze toe. ’Bij de volgende halte zal er waarschijnlijk een controleteam instappen en kan je gepakt worden." De mannen stapten iets later uit en noemden Edvard "een sukkel" en begonnen vervolgens "keihard op mijn achterhoofd te beuken met hun knokkels."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Liefdesbreuk Milika Peterzon en Edvard Niessing

Het voorval ging er heftig aan toe. "Ze hadden zo op me in staan beuken met hun vuisten, ik had wel dood kunnen zijn. Als er geen andere passagiers waren geweest, dan hadden ze me vast en zeker naar een andere wereld geholpen. Die jongens waren zo ongelofelijk agressief." Ook vertelt Edvard dat de andere dader inmiddels al vastzit voor een ander geweldsdelict.

Stoppen met zijn werk, daar denkt hij ondanks het gebeurde niet aan. "Maar ik ben natuurlijk wel meer op mijn hoede. De schrik zit er toch in."

Een tijdje terug ging onze Aran langs bij Edvard Niessing:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore