Ga naar de inhoud
Entertainment

Er is heel wat te doen om de Gouden RadioRing

Bram Krikke Beeld © ANP

De belangrijkste radioprijzen van het jaar worden donderdagavond uitgereikt in Hilversum. Tijdens het 14e Gouden RadioRing Gala in Theater Gooiland worden zowel publieks- als vakprijzen uitgereikt aan de beste radioprogramma’s en de meest favoriete presentatoren. Genomineerde radiomakers voeren nog één dag campagne om stemmen van luisteraars te winnen. Stemmen kan nog tot 20.30 uur op radioring.nl.

Genomineerd voor de Gouden RadioRing zijn de programma’s Veronica Inside, Somertijd (Radio 10), Mattie & Marieke (Qmusic), Ekdom in de Morgen (Radio 10) en Club Ondersteboven (SLAM!). Somertijd is voor het derde jaar op rij genomineerd. Voor het eerst sinds 2006 dingen er geen radioprogramma’s van de publieke omroepen mee naar de publieksprijs.

Hoe
Lees ook:
Hoe Wilfred Genee alles op alles zet om RadioRing te winnen

Marieke Elsinga (Qmusic), Annemieke Schollaardt (NPO Radio2) en Amber Delil (SLAM!) maken kans op de Zilveren RadioSter Vrouw. Bij de mannen zijn dit jaar Gerard Ekdom (Radio 10), Wilfred Genee (Radio Veronica) en Bram Krikke (SLAM!) genomineerd voor de Zilveren RadioSter.

Uit de hoek van de publieke omroep klinkt kritiek op de verkiezing. Volgens Ruud de Wild zeggen luistercijfers veel meer dan de RadioRing, die tegenwoordig meer draait om personality's dan om de beste radiomaker. Daarom wil hij luisteraars ook niet "lastig vallen" met oproepjes om te stemmen. Dat weerhoudt de commerciëlen niet om op sociale media hun volgers op te roepen te gaan stemmen. Afgaande op het aantal volgers op Instagram zou Bram Krikke de meeste kans kunnen maken. Bram heeft op Instagram 884.000 volgers, tegenover 12.200 voor Wilfred Genee die daarom de hulp heeft ingeroepen van Peter R. de Vries, voetbaltrainer Eric Meijers, Paul de Leeuw en Gerard Joling om stemmen te werven

Kanshebbers
Lees ook:
Kanshebbers Gouden RadioRing bekend

Ook strikte Wilfred zanger John de Bever voor een actielied. Op de melodie van ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ maakten Wilfred en John en het team van Veronica Inside het nummer 'Jij krijgt die ring niet van ons cadeau', speciaal voor SLAM!-dj Bram Krikke. Die erkende vorig jaar al na het winnen van de RadioSter Man dat het niet alleen luisteraars zijn die stemmen. "De luisteraar is ook de kijker en ook een volger en daar heb ik er toevallig heel veel van", zei Bram in zijn dankwoord. Sinds woensdag presenteert hij met zijn co-presentator Tom van der Weerd een marathonuitzending van 24 uur van Club Ondersteboven om stemmen te werven. Luisteraars kunnen een nummer aanvragen in ruil voor een stem. om en Bram ontvangen tijdens de marathon verschillende artiesten, influencers en andere gasten in de SLAM!-studio. Direct na de uitzending rijden de programmamakers hoopvol naar het Gouden RadioRing Gala.

Wie van de genomineerden uiteindelijk de Zilveren RadioSterren gaan winnen, heeft het publiek al besloten, maar welk programma de Gouden RadioRing krijgt nog niet. Vorig jaar won Evers Staat Op (Radio 538).

Mattie
Lees ook:
Mattie en Marieke in de race voor Gouden RadioRing

Voormalig radiomaker Sjors Fröhlich, die nu burgemeester is van de gemeente Vijfheerenlanden, krijgt donderdag de Marconi Oeuvre Award uitgereikt. Daarnaast worden tijdens het gala Marconi Awards uitgereikt in de categorieën Beste Zender en Aanstormend Talent.