Entertainment

Ophef rond berichtgeving Kobe Bryant niet terecht volgens TMZ

29 januari 2020 07:40 Aangepast: 29 januari 2020 09:11
Kobe Bryant Beeld © Getty Images

Harvey Levin, de oprichter van entertainmentsite TMZ, zegt dat de website toestemming had om het nieuws over de dood van Kobe Bryant te publiceren. Hij reageert daarmee op de kritiek die TMZ kreeg omdat de familie van de slachtoffers nog niet op de hoogte zou zijn geweest toen het verhaal werd gepubliceerd.

"We hebben met Kobe's mensen gesproken en we werden geïnformeerd dat ze op de hoogte was gebracht"

De website was de eerste die schreef dat de 41-jarige basketballegende en zijn 13-jarige dochter twee van de in totaal negen mensen waren die zondag zijn omgekomen bij een helikoptercrash. Volgens Harvey hadden redacteurs eerst gesproken met woordvoerders van Kobe voordat het nieuws werd gepubliceerd. "We hebben met Kobe's mensen gesproken en we werden geïnformeerd dat ze op de hoogte was gebracht", zegt hij, doelend op de weduwe van de sporter, tegen de Amerikaanse radiozender KNX.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellen Pompeo woest over berichtgeving dood Kobe Bryant

De politiechef van Los Angeles zei zondag dat het "onfatsoenlijk" was dat TMZ het bericht naar buiten had gebracht voordat de nabestaanden waren ingelicht. Harvey noemt het wel een "goed punt" dat het voor de families van de andere slachtoffers, die niet allemaal op de hoogte waren, heftig is om het nieuws wellicht via de website te hebben moeten vernemen.

TMZ werd over het helikopterongeluk getipt door een 'bron binnen de politie van Los Angeles'. Volgens Harvey werd het nieuws daarna uitgebreid gecheckt met woordvoerders van Kobe. "We hebben een uur met hen gepraat voordat we het verhaal publiceerden en zij zeiden: ga ervoor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kylie Jenner maakt Blac Chyna boos met Kobe Bryant-eerbetoon

Niet alleen de politie had kritiek op de berichtgeving. Ook onder anderen Grey's Anatomy-actrice Ellen Pompeo uitte haar woede in een reeks tweets. "Het leven van zoveel mensen zal na deze tragedie nooit meer hetzelfde zijn. Maar jij hebt je scoop. Ik hoop dat je kan slapen 's nachts, Harvey Levin", schreef de actrice. "Maar dat lukt jou vast."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore