Prestigieuze muziekprijs

Metropole Orkest in de prijzen bij uitreiking Grammy Awards

27 januari 2020 01:47 Aangepast: 27 januari 2020 06:04
Jacob Collier met de Grammy voor het nummer waar het Metropole Orkest aan meewerkte. Beeld © EPA

Het Nederlandse Metropole Orkest is tijdens de uitreiking van de Grammy Awards in de prijzen gevallen. De prestigieuze muziekprijzen zijn vannacht in Los Angeles voor de 62e keer uitgereikt.

Het Nederlandse orkest won een Grammy voor het nummer All Night Long, dat in samenwerking met Jacob Collier is gemaakt. De muziekprijzen worden uitgereikt in 84 verschillende categorieën. Het nummer waar het Metropole Orkest aan meewerkte won in de categorie 'beste arrangement'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grammy Awards staat op het punt van losbarsten

Award voor Metropolo Orkest

Collier nam de award in ontvangst in het bijzijn van Metropole chef-dirigent Jules Buckley. De artiest dook in 2018 met het orkest de studio in om een album op te nemen.

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest, is verheugd met de prijs. "Het is een erkenning van de impact die wij internationaal hebben en een bevestiging van onze positie als wereldwijd ambassadeur van de Nederlandse culturele sector."

Het Metropole Orkest is al twintig keer eerder genomineerd geweest voor een Grammy. Dit is de vierde keer dat het de prijs wint.

Nederlandse genomineerden

Andere Nederlandse genomineerden waren dirigenten Jaap van Zweden en Marc Albrecht. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het koor van De Nationale Opera zijn ook genomineerd. Zij vielen echter niet in de prijzen.

Herdenking Kobe Bryant

De uitreiking van de Grammy's vond plaats in de Staples Arena in Los Angeles. Op diezelfde plaats speelde basketballer Kobe Bryant twintig jaar lang vele basketbalwedstrijden. De basketballegende kwam gisteren bij een helikoptercrash om het leven. Veel artiesten herdachten Bryant tijdens de uitreiking van de Grammy's daarom.

Alicia Keys

De prijzenregen werd voor het tweede jaar op rij gepresenteerd door Alicia Keys. De zangeres is daarmee de vijfde vrouw die de Grammy Awards aan elkaar praat en de derde die het twee keer achter elkaar presenteert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Billie Eilish zag het leven niet meer zitten na doorbraak

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore