Entertainment

Deze WIDM-opdracht van gisteravond is ter plekke bedacht

26 januari 2020 15:13 Aangepast: 26 januari 2020 15:23
Beeld © Wie is de Mol? / AVROTROS

Achter de schermen van Wie is de Mol? gaat nog wel eens wat mis, zo vertellen Annemieke Schollaardt (40) en Rik van de Westelaken (48) in de officiële Wie is de Mol?-podcast. Zo ook tijdens de derde aflevering van dit seizoen. Wat blijkt: één opdracht stond helemaal niet op de planning!

"Het gebeurt regelmatig dat opdrachten niet door kunnen gaan"

De tweede opdracht van de avond vond plaats op een gigantisch plein vol met indrukwekkende beelden. De beelden collectie is enorm belangrijk voor China en mensen uit de omgevingen komen speciaal naar het gebied om te ontspannen, zo vertelt presentator Rik in de podcast. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe het kan dat de WIDM-kandidaten de opdracht altijd snappen

Het is er dus altijd ontzettend druk, en dat is best lastig als je een programma probeert te maken. De grap is dan ook dat de opdracht ter plekke bedacht is, zo verklapt Rik. "Dat gebeurt niet vaak, maar het gebeurt regelmatig dat opdrachten niet door kunnen gaan. En in dit geval waren ze tijdens de research reis bij het plein geweest, toen stond het bomvol met duizenden mensen."

Maar op de dag van de opnames was het meer dan veertig graden, waardoor het plein bijna verlaten was. Rik: "Het was echt bloedje heet dus er waren maar pak 'm beet twintig à dertig mensen. En daar konden we de oorspronkelijke opdracht niet mee doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste afvaller Wie is de Mol?: 'Zo raar liep het dus'

Gelukkig heeft het team de afgelopen twintig jaar wel voor hetere vuren gestaan en kwam dan ook snel met een oplossing. Hierover zegt hij: "Als je de geschiedenis van Wie is de Mol? een beetje kent, dan weet je dat in het verleden een soort gelijke opdrachten zijn gedaan. Maar dit is er net eentje met een twist.”

Wie is de Mol? zie je elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore