Entertainment

Deze jaren 80 hit is weer een gigantische hit dankzij TikTok

24 januari 2020 21:23 Aangepast: 25 januari 2020 11:38
Beeld © Getty Images

Jaren tachtig-eendagsvlieg Matthew Wilder (67) staat plotseling weer helemaal in de schijnwerpers. Zijn nummer Break My Stride, dat in 1983 en 1984 een wereldhit was, staat opnieuw in de hitlijsten dankzij de populaire app TikTok.

De klassieker wordt gebruikt voor een grapje waarin de songtekst regel voor regel naar iemand anders wordt geappt. De zanger begint Break My Stride namelijk met de woorden dat hij "een vreemde droom" heeft gehad, waarin hij naar China zeilde in een roeiboot. Als hij vraagt wat het zou kunnen betekenen barst het refrein los en merkt de ontvanger pas dat het om de songtekst van Break My Stride gaat. Filmpjes van de conversaties gingen afgelopen week massaal viral op TikTok.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Carolina Dijkhuizen gaat nu clubs in met hits van Donna Summer

In Nederland keert Break My Stride deze week na bijna 36 jaar afwezigheid terug op 73 in de Single Top 100 en ook het album I Don't Speak The Language, waar het liedje op staat, doet het goed. De plaat maakt na al die jaren zelfs zijn debuut op 71 in de Nederlandse albumlijst. In diverse andere landen staat Break My Stride hoog in de Spotify-lijsten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waylon en Roxeanne emotioneel over muziek Hazes: 'Komt zo ontzettend binnen'

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore