Entertainment

Taylor Swift over eetstoornis: ‘Ik stopte met eten’

24 januari 2020 13:21 Aangepast: 24 januari 2020 15:18
Beeld © Getty Images

Tijdens het Sundance Film Festival is de Netflix-docu over Taylor Swift (30) in première gegaan. De zangeres is in de documentaire 'Miss Americana' erg openhartig over de moeilijke periode waarin ze worstelde met anorexia. "Ik dacht dat het normaal was dat ik halverwege shows bijna flauwviel."

"Mensen zeiden tegen me dat ik zwanger leek"

Taylor kan sinds haar doorbraak niet meer over straat zonder herkend te worden. Zeker in Amerika staan de paparazzi-fotografen haar overal op te wachten. De foto’s die Taylor van zichzelf onder ogen kreeg, zorgden ervoor dat ze een eetstoornis ontwikkelde, zo vertelt ze zelf. "Soms zag ik foto's waarop ik een beetje een buikje had, en dan zeiden mensen dat ik zwanger leek. Dat was voor mij een trigger om mezelf uit te hongeren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Taylor Swift-docu eind van de maand op Netflix

Die situatie werd steeds erger, waardoor zelfs haar optredens in gevaar kwamen. "Ik dacht dat het normaal was om me halverwege de show te voelen alsof ik ging flauwvallen. Nu realiseer ik me: nee, als je eet krijg je energie. Daardoor voel je je sterker, dan kun je optreden en voel je je niet meer ellendig."

Het gaat nu een stuk beter met Taylor, zo vertelt ze in een interview met Variety. Hierin legt ze uit dat ze zich tegenwoordig niet meer aangevallen voelt als als iemand iets zegt over haar gewicht. Eerder was dat wel het geval. "Dan zei ik: waar heb je het over? Natuurlijk eet ik, en ik sport veel’, beet ik ze dan toe. Het klopt ook dat ik veel sportte, maar ik at dus niet.”

De documentaire is vanaf 31 januari te zien op Netflix. De trailer is veelbelovend, die zie je hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hersentumor ontdekt bij moeder Taylor Swift

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore