Entertainment

Nikkie de Jager bij Ellen DeGeneres: 'Ik ben eindelijk vrij'

22 januari 2020 11:28 Aangepast: 22 januari 2020 13:57
Beeld © The Ellen DeGeneres Show

De YouTube-ster besloot een week geleden haar inspirerende verhaal met de rest van de wereld te delen. Hoewel Nikkie de Jager (25) inmiddels opgelucht is dat het hoge woord eruit is, werd ze onder druk gezet om het nu te brengen. "Ik heb het gevoel dat zijn doel was mijn hele leven te vernietigen", vertelt ze bij Ellen DeGeneres (61) over de persoon die haar chanteerde. 

"De berichtjes hadden een dwingende ondertoon"

De visagiste vloog maandag naar Los Angeles om te praten over haar coming-out bij de talkshowhost. In de aflevering, die woensdag op televisie verschijnt, vertelt Nikkie over de dagen voorafgaand  aan haar video. De YouTube-ster vertelt aan Ellen dat ze een paar weken geleden mailtjes kreeg van iemand die het niet vond kunnen dat ze loog over haar achtergrond. "De berichtjes hadden een dwingende ondertoon en gingen als volgt: ‘Als we geen antwoord krijgen voor morgen, dan vertellen we het aan iedereen’", doet ze haar verhaal. Plot twist: dat gebeurde dus niet. Nikkie nam het heft in eigen handen en besloot voor zichzelf uit te komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager: 'Ik ben overladen met positieve reacties'

Hoewel de reacties op haar video overweldigend positief waren, geeft ze tijdens het interview aan met buikpijn de video opgenomen te hebben. "Ik begon met huilen en mijn verloofde Dylan zat naast me", vertelt ze eerlijk over haar steun en toeverlaat. "Hij gaf me kracht en vertelde me dat ik het kon."

Hoewel Nikkie het lievers anders had gezien, heeft ze geen spijt van haar bekendmaking. Ze ziet het juist als een kans om haar verhaal met zoveel mogelijk mensen te delen en te inspireren. Hoe de toekomst er verder uitziet? De make-up artist laat het allemaal over zich heenkomen. "Het is pas een week geleden, ik weet niet waar dit naartoe gaat," zegt Nikkie over haar groeiende bekendheid. ”Ik weet niet waar ik in deze magische wereld in pas, maar zolang ik mezelf kan zijn en kleine Nikkies kan inspireren om zichzelf te zijn, is dat alles wat ik kan doen."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Nikkie de Jager vertelt hoe ze ten huwelijk is gevraagd

Ergens is ze ook wel dankbaar dat het nieuws eruit is. Hoewel ze altijd van plan was haar verhaal te delen, was de timing nooit juist. “Ik ben eindelijk vrij”, aldus Nikkie.

De vlogster heeft een goede week, want ze hoorde ook dat ze is genomineerd voor een Shorty Award, de prijzen die jaarlijks in Amerika worden uitgereikt aan sterren op social media. Nikkie kan worden gekroond tot YouTuber van het jaar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager eerlijk over suïcidale gedachtes

Nikkie maakte vorige week in een video bekend dat ze als jongen is geboren. Het filmpje is inmiddels door meer dan 31 miljoen mensen bekeken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore