Entertainment

Constantijn steunt Harry: 'Voor je vrouw kiezen is altijd goed'

22 januari 2020 08:59 Aangepast: 22 januari 2020 08:59
Beeld © ANP

Hoewel hij in een andere positie verkeert, kan prins Constantijn (50) zich de beslissing van prins Harry (35) en Meghan (38) wel voorstellen. Dat vertelde hij gisteravond in Op1.

"Het is dapper omdat Harry volgens mij ook niet helemaal weet waar hij in stapt"

“Ik voel me wel in zekere zin verbonden, maar zij hebben natuurlijk een hele andere positie in die familie", vertelt de Constantijn aan tafel bij Tijs en Giovanca. "Zij hebben allerlei formele rollen, wij hebben het anders opgelost. Ik zit wel in het Koninklijk Huis en mijn broer ook toen hij nog leefde, maar daarbuiten moeten we gewoon onze eigen boterham verdienen. Dat is een hele andere oplossing."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry weer herenigd met zijn gezin

Volgens de jongste broer van Willem-Alexander zitten Harry en Meghan door hun keuze nu "tussen twee werelden". Hij vervolgt: "Maar goed, zij hebben gekozen. En ik vind het wel heel dapper van ze (...) Het is dapper omdat Harry volgens mij ook niet helemaal weet waar hij in stapt. Ik denk dat er nog heel veel over hen heen zal komen. Dat hebben we ook al wel gezien. Maar hij kiest nu voor zichzelf en zijn vrouw. En voor je vrouw kiezen is altijd goed."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Deal is rond voor prins Harry en Meghan Markle

Een kleine twee weken geleden maakten Harry en Meghan bekend een stapje terug te doen. Hun aankondiging bracht een storm aan reacties op gang. De Britse koningin Elizabeth liet vorige week via een verklaring weten het stel te steunen. "Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van het koningshuis, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden. Ze blijven gewaardeerde leden van onze familie", liet ze weten via een statement. 

Prins Harry liet zich dit weekend voor het eerst openlijk uit over zijn breuk met het Britse koningshuis. Dit deed hij tijdens een speech bij een liefdadigheidsinstelling. Volgens Harry was er ‘op dit moment geen andere optie’. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix wil graag samenwerken met Harry en Meghan

"Ik weet dat ik het niet altijd bij het rechte eind heb, maar er was voor ons geen andere optie. Ik wil duidelijk maken dat we niet weglopen. We lopen niet weg van jullie. Onze wens was om de koningin en het Gemenebest te blijven dienen en mijn militaire verplichtingen voor te zetten, maar dan zonder overheidsfinanciering. Dat mocht helaas niet", aldus de prins.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore