Ga naar de inhoud
Entertainment

Gillian Anderson over Sex Education: 'Het is herkenbaar'

Beeld © IMDb

Gillian Anderson (51) schittert momenteel als de directe en net iets te openhartige seksuologe Jean in Netflix-hit Sex Education. Aan Elle vertelt de Amerikaans-Britse actrice wat ze zo leuk vindt aan die rol.

"De show gaat diep in op op al het ongemakkelijke"

Gillian speelt dus Jean, een sekstherapeute zonder grenzen, wat ervoor zorgt dat haar tienerzoon Otis nogal wat neurotische gewoontes heeft ontwikkeld op het gebied van seks. Zo is masturberen een bijzonder groot probleem voor hem. Gillian was dan ook niet meteen enthousiast over de rol. "Ik vond het een beetje oncomfortabel", vertelt ze aan Elle. Gillian was bang dat het een beetje over de top zou zijn. "Een professionele therapeute die door de lades van haar zoon snuffelt. Dat is misschien een beetje gek."

Bingen
lees meer:
Bingen maar: Sex Education seizoen twee staat op Netflix

De tegenstrijdigheid van het personage maakt het voor de actrice interessant om de rol te spelen, vertelt ze. "Het feit dat ze, ondanks haar werk, wel gewoon een typische moeder is wat betreft haar zoon, maakt het extra leuk om Jean te spelen", legt Anderson uit. "In seizoen twee zien we dat de relatie tussen Jean en Otis nauwelijks is veranderd. Hij vindt het constant ongemakkelijk en zij zegt steeds veel te veel."

Wat Gillian over de streep trok was de boodschap van de serie. "De show gaat diep in op op al het ongemakkelijke dat seksualiteit in de tienerjaren met zich meebrengt. En dat wordt op zo'n begripvolle manier gedaan dat het bij de kijkers een gevoel van herkenbaarheid oproept. En of dat nou is van een tiener die die seksuele ontdekkingstocht nú bewust meemaakt, of een veertigjarige die het herkent van vroeger: het is voor iedereen herkenbaar."

Verhaallijnen
lees ook:
Verhaallijnen voor derde seizoen Sex Education zijn al bedacht

Het eerste seizoen van Sex Education was een groot succes op streamingdienst Netflix. De serie vertelt het verhaal van Otis, een ietwat ongemakkelijke tienerjongen die zijn seksuele ontdekkingstocht beleeft. Terwijl hij zelf genoeg moeite heeft met zijn eigen seksualiteit, weet hij zijn klasgenoten wel goed te helpen met hun problemen. In RTL Boulevard werd het tweede seizoen van de serie besproken. Entertainmentdeskundige Eric de Munck was razend enthousiast over de tweede reeks. Je ziet het in de video hieronder.

'Tweede seizoen Sex Education is geweldig'

04:10