Ga naar de inhoud
Entertainment

Nurlaila Karim viel 15 kilo af voor rol van haar dromen

Van de zoete deuntjes van de liedjes van ABBA naar de steenharde muziek van The Queen of Rock. Musicalactrice Nurlaila Karim (45), die tot voor kort de hoofdrol speelde in Mamma Mia!, gaat dit jaar ook de belangrijkste rol spelen in de musical over Tina Turner. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

“Het is me op mijn 45e gelukt om de rol van mijn dromen te mogen spelen!"

De ervaren musicalactrice heeft zich er letterlijk voor in het zweet gewerkt. "Eerst 15 kilo afgevallen en dagen in de sportschool doorgebracht om vervolgens bijna kotsend tussen allemaal meiden van 25 auditie te doen", vertelt ze. "Maar het is me op mijn 45e gelukt om de rol van mijn dromen te mogen spelen!"

Nurlaila
Lees ook:
Nurlaila Karim stand-in van Antje Monteiro

De rol ligt haar goed, want het leven van Tina Turner heeft volgens Nurlaila veel parallellen met dat van haarzelf. "Pijn, verdriet en scheiding zijn mij natuurlijk ook niet vreemd. Dat neem je toch mee. Maar het mooie van Tina is, en dat heb ik van haar geleerd, dat je juist na je veertigste weer een nieuwe start kunt maken."

Jarige
Lees ook:
Jarige Tina Turner trakteert fans op bijzonder fotoboek en LP

Nurlaila deelt de rol, net als bij Mamma Mia! het geval was, met iemand anders. Nyassa Alberta speelt doorgaans de hoofdrol in de musical TINA die vanaf 1 februari te zien is.

Bron: ANP/RTL Boulevard