Ga naar de inhoud
Alles over het songfestival

Gratis tickets voor Songfestival zijn allemaal vergeven

Beeld © AVROTROS

Alle gratis tickets voor het Eurovisiesongfestival zijn vergeven. Ruim 3000 minderbedeelde Rotterdammers hadden zich ingeschreven voor de winactie, laat de organisatie maandag weten.

De winnaars krijgen ieder twee kaarten voor een van de twee halve finales, de finale of een van de zes repetities. In totaal waren er 8500 tickets voor de actie gereserveerd, waarvan 1000 per show en 500 voor de finale. In maart horen de winnaars voor welke ze zijn ingeloot. De overige 2500 tickets gaan naar de vrijwilligers van de organisatie van het songfestival in Rotterdam.

Wethouder Said Kasmi is blij dat genoeg mensen zich hebben aangemeld. "Ik ben er ongelooflijk trots op dat we deze actie hebben kunnen realiseren en dat hiervoor voldoende kaarten zijn gereserveerd. Zo kunnen we nu iedereen die zich heeft inschreven blij maken en hoeven we geen ‘nee’ te verkopen. Bovendien kunnen we nu een tweede wens op onze lijst afstrepen. Namelijk dat we ook al onze enthousiaste vrijwilligers kunnen trakteren op tickets. Zij zijn ware ambassadeurs van de stad en van het Songfestival en zorgen er straks voor dat alles op rolletjes verloopt en dat al die duizenden fans en (buitenlandse) bezoekers gastvrij worden ontvangen."

Gratis
lees meer:
Gratis tickets voor Songfestival zijn allemaal vergeven

Ook uitvoerend producent Sietse Bakker is tevreden. "Dat we uiteindelijk kaarten over hebben is wat ons betreft een mooiere uitkomst dan dat we veel van deze mensen hadden moeten teleurstellen. Het is in de geschiedenis van 65 jaar songfestival nog nooit voorgekomen dat er zoveel kaarten kosteloos beschikbaar zijn gesteld."

De winactie zou eigenlijk tot vorige week dinsdag lopen, maar dat werd verlengd omdat er nog niet genoeg aanmeldingen waren binnengekomen. Ook werd de aanmeldprocedure vereenvoudigd.

De tweede ronde van de reguliere kaartverkoop is volgende week donderdag. In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen bij de negen verschillende shows in Ahoy zijn. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors.

Opvolger
lees ook:
Opvolger songfestivalbaas Jon Ola Sand bekend