Entertainment

Mattie en Marieke in de race voor Gouden RadioRing

20 januari 2020 08:55 Aangepast: 20 januari 2020 11:22
Beeld © ANP

De ochtendshow Mattie & Marieke van Qmusic is genomineerd voor de Gouden RadioRing, de publieksprijs voor beste radioprogramma. Mattie Valk (34) en Marieke Elsinga (33) van Qmusic kregen het nieuws maandag in hun eigen radioshow te horen. 3FM-dj Rob Janssen (31), die het gala weer presenteert, overviel de dj’s in de studio van Qmusic in Amsterdam.

'Wat een eer"

Het duo reageerde verrast. "Nee echt?", vroeg Marieke blij. Ook haar collega Mattie is dolblij. "Wauw, wat een eer. Dan wil ik iedereen nu al bedanken voor het stemmen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Edwin Evers: 'Dom dat Mattie en Wietze uit elkaar gingen'

Ook Gerard Ekdom werd maandag tijdens de uitzending van zijn ochtendshow, Ekdom in de Morgen, verrast met een nominatie voor de Gouden RadioRing. De dj mocht de Gouden RadioRing al eerder om zijn vinger schuiven. "Dat meen je niet. Wat gaaf, we zijn gewoon genomineerd", was zijn reactie.

Twee jaar geleden won hij de publieksprijs voor zijn programma Ekdom in de Ochtend dat hij destijds op NPO Radio 2 presenteerde. In 2012 sleepte hij de prijs in de wacht met Effe Ekdom dat op 3FM te horen was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mattie en Marieke zorgen voor een feestje op de snelweg

Afgelopen weken konden luisteraars stemmen op hun favoriete radioprogramma. De uitreiking van de publieksprijs is op donderdag 30 januari in theater Gooiland in Hilversum. Het gala wordt sinds 2006 georganiseerd door AVROTROS. Vorig jaar won het radioprogramma Evers Staat Op (Radio 538).

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore