Ophef

BNNVARA stopt met tv- en radioshow na beschuldigingen van seksueel wangedrag presentator

18 januari 2020 16:19 Aangepast: 18 januari 2020 17:39

Presentator Kaj van der Ree is voorlopig niet te zien of te horen op de publieke omroep. BNNVARA stopt met onmiddellijke ingang met de uitzendingen van Proefkonijnen en zijn vrijdagavondshow Skaj is The Limit op 3FM. Van der Ree wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag tegenover minderjarige meisjes.

"Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden. We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen", meldt BNNVARA in een persverklaring.

In RTL Boulevard werd gisteravond geciteerd uit een chatgesprek dat Van der Ree (28) in 2016 voerde met een 15-jarige fan. Van der Ree zou ook naaktfoto's hebben gestuurd naar meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren.

Kaj: Hoe oud ben je nu dan ><

Meisje: 15, in april 16

Kaj: Jezus

Kaj: Klein kind

(...)

Kaj: Je bent het kleine zusje die ik nooit hebt gehad :D

Vier maanden later:

Kaj: NU FOTO

Kaj: ZONDER BH VERDOMME

Meisje: oH

Kaj: Ja ><

Meisje: verdomme

Kaj: Verleg je grenzen, do it, je krijgt wat leuks voor terug

Meisje: dUNNO IF I WANT 2 (weet niet of ik dat wil, red.)

Kaj: U should want to babe >< (zou je wel moeten willen, red.)

Kaj: JE VIND DIT TOCH LEUK OF NIET

Kaj: DENK NIET ZOVEEL NA

Kaj: En ik ben gewoon te vertrouwen, ook super chill

Kaj: No bra (zonder bh, red.)

Kaj: Weet ik vanavond waar ik moet richten 😘

YouTuber Kaj van der Ree, 251.000 abonnees op zijn kanaal, heeft een advocaat ingeschakeld om zich te kunnen verweren. Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft die advocaat een van de meisjes een sommatiebrief gestuurd. Daarin staat dat ze met haar uitlatingen over Van der Ree te ver is gegaan, omdat hij daarmee 'aan de digitale schandpaal' wordt genageld. Advocaat Thomas van Vugt is voor RTL Nieuws niet bereikbaar voor commentaar. 

De eerste aflevering van Proefkonijnen is afgelopen maandag uitgezonden op NPO 3. Het programma wordt gepresenteerd door de nieuwe presentatoren Jurre Geluk en Kaj van der Ree. Geluk zegt op Instagram ontzettend te balen van het stopzetten. 'Maar ik sta 100 procent achter dit besluit.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rode Kruis dringt aan op onderzoek naar Kaj van der Ree

Van der Ree werkt ook voor RTL en is al enige jaren ambassadeur van het Rode Kruis. De hulporganisatie is geschrokken van de negatieve berichten, zegt een woordvoerder. "Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarige kinderen kunnen we niet tolereren", aldus de zegsman.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore