Entertainment

Stekker uit Proefkonijnen door ophef rondom Kaj van der Ree

18 januari 2020 15:32 Aangepast: 18 januari 2020 15:56
Beeld © ANP

De NPO stopt met onmiddellijke ingang met de uitzendingen van Proefkonijnen na ophef over presentator Kaj van der Ree die wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. De publieke omroep stopt ook met zijn vrijdagavondshow Skaj is The Limit op 3FM. Dit laat BNNVARA zaterdag weten.

"We zijn met hem in gesprek gegaan"

"Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel overschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op 3FM niet uit te zenden. We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Kaj moeten heroverwegen", meldt BNNVARA in een persverklaring.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rode Kruis dringt aan op onderzoek naar Kaj van der Ree

De eerste aflevering van Proefkonijnen is afgelopen maandag uitgezonden op NPO 3. Het programma wordt gepresenteerd door de nieuwe presentatoren Jurre Geluk en Kaj van der Ree. Afgelopen week raakte Kaj van der Ree in opspraak. Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hebben ontvangen. Ook zou de 28-jarige Kaj enkele jaren geleden naaktfoto's hebben gestuurd en om naaktfoto's hebben gevraagd bij jonge meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. De seksueel getinte chatberichten kwamen vrijdagavond door een uitzending van RTL Boulevard op straat te liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kaj van der Ree neemt advocaat in de arm

Kaj van der Ree, die 251.000 abonnees heeft op zijn YouTube-kanaal, is al enige jaren ambassadeur van het Rode Kruis. De hulporganisatie is geschrokken van de negatieve berichten, zegt een woordvoerder. "Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarige kinderen kunnen we niet tolereren", aldus de zegsman.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

YouTuber Kaj van der Ree beschuldigd van wangedrag

Kaj van der Ree heeft een advocaat ingeschakeld om zich te kunnen verweren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore