Entertainment

Amazon wil Nederlandse vampierenserie met Monic Hendrickx

17 januari 2020 13:46 Aangepast: 17 januari 2020 14:01
Beeld © AVROTROS

De Nederlandse vampierenserie Heirs of the Night, waar 'onze' actrices Anna Drijver (36) en Monic Hendrickx (53) in spelen, gooit hoge ogen in het buitenland. De grote Amerikaanse streamingdienst Amazon heeft interesse getoond. Dat laat Diederik van Rooijen (44), de regisseur van de serie, weten.

"We denken stiekem al aan een derde en vierde seizoen"

De serie is een co-productie met Duitsland en Noorwegen en heeft Engels als voertaal. Het eerste seizoen is momenteel iedere zaterdagavond te zien op NPO Zapp. Regisseur Diederik van Rooijen is al bezig met het voltooien van het tweede seizoen. "We denken stiekem al aan een derde en vierde seizoen. Dit is een van de meest bijzondere dingen die ik ooit deed", aldus Diederik.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Monic Hendrickx wilde absoluut geen plasscène doen

Waar veel Nederlandse producties gemaakt moeten worden met een beperkt budget, is geld geen probleem bij de Heirs of the Night. "We hebben zo’n 11 à 12 miljoen euro te besteden", vertelt de regisseur. "Het is fijn dat we nu eindelijk eens grootser kunnen denken. Ergens moet dat ook wel, om de concurrentie met de Netflixen van deze wereld aan te kunnen."

De serie speelt zich af in 1889 en gaat over vijf Europese vampierenclans die met uitsterven worden bedreigd. Om dat te voorkomen, bundelen ze hun krachten door hun kinderen samen te brengen op een vampierenschool. "Het is Harry Potter met tanden", zegt Diederik van Rooijen. Volgens hem komt Heirs of the Night 'echt in de buurt van het niveau van de special effects uit Harry Potter'. 

Miniatuurvoorbeeld
Tips

Kijktips: deze series en films raden we je aan

Kijk ook: Streaming stress?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore