Entertainment

DI-RECT grote verrassing tijdens Vrienden van Amstel

16 januari 2020 23:32 Aangepast: 17 januari 2020 09:40
Beeld © ANP

DI-RECT heeft onaangekondigd zijn opwachting gemaakt tijdens de eerste avond van de Vrienden van Amstel Live 2020. De band ging vlak voor de finale een bijzondere samenwerking aan met Kensington.

De rockers speelden samen met een 40-koppig orkest en koor hits van hun jeugdidolen Nirvana, Rage Against The Machine, Oasis, Blur en Robbie Williams. Voor alle tracks waren speciale arrangementen geschreven voor de uitvoering.

Het spektakel was de opmaat naar de grote finale van de avond waar dj's Sunnery James & Ryan Marciano samen met Guus Meeuwis, Rowwen Hèze, André Hazes en Nick & Simon nederpopklassiekers in een dance-uitvoering brachten. Het laatste woord was aan Kraantje Pappie, Joshua Nolet van Chef’ Special en Typhoon die onder een immense waterval met special effects vanuit de bekende kroonluchter de hit Can't Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis in een Nederlands jasje staken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrienden van Amstel kers op de taart voor rapper Snelle

Eerder op de avond waren er al andere bijzondere samenwerkingen te bewonderen. Zo speelden voor het eerst in Nederland drie volledige bands gelijktijdig op één podium: Chef’ Special, Typhoon en BLØF speelden samen Iedereen Is Van de Wereld van The Scene. Guus Meeuwis en Kraantje Pappie lieten hun remake van Guus' doorbraak Het Is Een Nacht voor het eerst live horen en Thomas Acda en Snelle brachten samen Reünie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan, Guus en André treden op tijdens Vrienden van Amstel Live

De Vrienden van Amstel Live is dit jaar toe aan zijn 22e editie. In totaal komen er de komende twee weken 160.000 mensen op de twaalf shows af.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore