Entertainment

Rapper Jay-Z sleept gevangenisbazen voor de rechter

15 januari 2020 11:51 Aangepast: 15 januari 2020 13:09
Jay-Z Beeld © Getty Images

De Amerikaanse rapper Jay-Z (50) sleept een gevangenisdirecteur en het hoofd van het gevangeniswezen in de staat Mississippi voor de rechter. Afgelopen week vielen er vijf doden bij geweld in gevangenissen in Mississippi, volgens de rapper vanwege nalatigheid van de bestuurders.

"Gevangenissen voldoen niet aan de meest basale mensenrechten"

De advocaat van Jay-Z diende de aanklacht in bij een plaatselijke rechtbank. "Deze doden zijn het resultaat van de totale onverschilligheid ten opzichte van gevangenen en hun grondwettelijke rechten", staat in de aanklacht. De hiphopartiest komt in actie namens 29 gevangenen. Volgens hen hebben de autoriteiten niks gedaan om het geweld in de gevangenissen te stoppen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Beyoncé en Jay-Z namen eigen bubbels mee naar Golden Globes

De inzet is een schadevergoeding voor de gevangenen. Ook wil Jay-Z dat de rechter de bestuurders dwingt de problemen in de gevangenissen in Mississippi aan te pakken, voornamelijk het personeelstekort en de gebrekkige sanitaire voorzieningen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Jayden (9) knutselde 150 kerstkaarten voor eenzame ouderen

Jay-Z en collega-rapper Yo Gotti stuurden eerder een brief aan de gouverneur en het hoofd van het gevangeniswezen in de staat, de armste van de VS. "Terwijl Mississippi steeds meer mensen heeft opgesloten, is er drastisch bezuinigd op de gevangenissen, die daardoor niet eens voldoen aan de meest basale mensenrechten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore