Ga naar de inhoud
Entertainment

Youp van ‘t Hek kondigt laatste grote show aan

Beeld © ANP

Cabaretier Youp van ‘t Hek (65) gaat na zijn Oudejaarsconference 2020 nog één groot laatste programma maken. Met deze voorstelling gaat hij op tournee langs alle zalen en zaaltjes in Nederland en Vlaanderen waar hij de afgelopen vijf decennia heeft opgetreden.

"Ik heb liever dat mensen over een paar jaar tegen mij zeggen bij de groenteman ‘wanneer kom je weer op tv’"

Dat vertelt hij in de talkshow Operatie Interview. Cultureel Centrum De Balie Amsterdam zette het interview dinsdag online. "Ik overweeg dan op mijn zeventigste verjaardag, op 28 februari 2024, in Theater Carré te staan die avond", stelt de komiek in het gesprek. "Dan zing ik nog één keer Niemand weet hoe laat het is. En dat ik dan weet hoe laat het is en denk: dit was het."

Youp
Lees ook:
Youp van 't Hek ontslagen uit het ziekenhuis

Als dit plan doorgaat, heeft Youp ruim een halve eeuw op het podium gestaan. De cabaretier trad tussen 1973 en 1983 op met het gezelschap Cabaret Nar, samen met zijn huidige vrouw Debby Petter. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. Hij maakte inmiddels 27 voorstellingen, waaronder negen Oudejaarsconferences.

Youp
Lees ook:
Youp van 't Hek schittert weer op de bühne

Komend najaar maakt de komiek zijn tiende en laatste Oudejaarsconference. "Dat is een goed besluit, qua gevoel", stelt hij in het interview. "Dan heb ik er tien gedaan. Ik heb liever dat mensen over een paar jaar tegen mij zeggen bij de groenteman ‘wanneer kom je weer op tv’, dan dat ze denken: hehe." De cabaretier speelt nog tot eind februari zijn huidige voorstelling Met de kennis van nu.

Een tijdje terug ging het nog niet zo goed met de cabaretier. 

Youp van 't Hek geeft duidelijkheid over gezondheidssituatie

03:33