Alles over het songfestival 2020

Franse songfestival-inzending doet harten sneller kloppen

14 januari 2020 19:51 Aangepast: 14 januari 2020 19:56
Beeld © Julien Carbuccia

De Franse inzending van het Eurovisiesongfestival, Tom Leeb (30), doet nu al een heleboel stof opwaaien. Hoewel zijn komst naar Rotterdam net pas bevestigd is, heeft hij de fans al om zijn vinger gewonden. "I’m open tot that" en "Ik ga nu al stemmen", klinkt het enthousiast op social media.

De zanger volgt Bilal Hassani op als Franse Eurovisiekandidaat. Bilal Hassani eindigde vorig jaar op de zestiende plek. Het is voor Frankrijk belangrijk om hoog te eindigen, want in de laatste twintig jaar zijn ze slechts twee keer in de top vijf geëindigd. Dit jaar wilde de omroep France 2 geen nationaal songfestival organiseren om de kandidaat te kiezen. De omroep stapte over naar een intern selectieproces, zoals in Nederland ook gebeurt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence gelooft in Jeangu Macrooy: 'Ik vind het te gek'

Tom is de zoon van de komiek Michel Leeb, en acteert zelf ook in films. Ook bracht hij dit jaar een eerste album uit, Recollection, en opende hij voor Tom Jones.

Frankrijk is al verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 16 mei. Het land hoort bij de 'big five'. Samen met Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk dragen de vijf van alle deelnemende landen financieel het meeste bij aan de organisatie van het evenement.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeangu Macrooy: 'Nog nooit zoveel zin gehad om iets te doen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore