Entertainment

Joaquin Phoenix rouwt nog altijd om overleden broer River

14 januari 2020 14:59
Joaquin (links) en River (rechts) Beeld © Getty Images

De vroegtijdige dood van River Phoenix heeft een enorme impact gehad op zijn broer Joaquin (45). Bijna 27 jaar na zijn overlijden vertelt de acteur over de desastreuze gevolgen in het programma 60 Minutes.

"River was een heel goede acteur en enorme filmster"

In de jaren 80 en 90 was River Phoenix een enorm bekende naam. Op zijn 23ste overleed de acteur aan een overdosis in 1993 net buiten de nachtclub The Viper Room in Hollywood. Broertje Joaquin, destijds 19 jaar oud, was die avond in dezelfde tent. Volgens de Joker-acteur was de manier waarop de Amerikaanse media omgingen met de dood van zijn broer "belemmerend voor het rouwproces", vertelt hij aan het programma 60 Minutes

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Acteerwerk Joaquin Phoenix opnieuw bekroond

"We waren als familie zo ver verwijderd van de entertainment-wereld. We keken niet naar dat soort programma's", aldus Joaquin. "We hadden geen showbizzkrantjes in huis. River was een heel goede acteur en enorme filmster en we merkten er eigenlijk helemaal niets van (...) Je bent op je meest kwetsbaarst op dat moment en er vliegen helikopters over je huis heen, mensen die proberen je huis in te dringen. Dat was niet goed voor ons rouwproces." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Joaquin Phoenix gearresteerd bij klimaatprotest

River heeft nog altijd een belangrijke rol in Joaquins leven. "Ik denk dat in zowat elke film die ik maak er wel een connectie te vinden is met River", vertelt de Her-acteur. "Ik denk dat we allemaal zijn aanwezigheid en sturing blijven voelen in onze levens." Ook vertelde Joaquin hoe River een grote invloed is geweest voor hem om te gaan acteren. River werd beroemd door rollen in onder andere Stand By Me, My Own Private Idaho en Running on Empty

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joaquin Phoenix voert actie met Jane Fonda voor klimaat

Joaquin heeft het afgelopen jaar furore gemaakt door zijn rol in de film Joker. De acteur is voor de vierde keer genomineerd voor een Oscar, wat zomaar zijn eerste winst zou kunnen betekenen. Maar er was ook veel te doen om de film, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore