Entertainment

Acteerwerk Joaquin Phoenix opnieuw bekroond

13 januari 2020 05:11 Aangepast: 13 januari 2020 08:01
Beeld © Warner Bros. Pictures International Holland

Joaquin Phoenix mocht zondagavond de award voor beste filmacteur in ontvangst nemen tijdens de Critics' Choice Awards. De 45-jarige won de prijs voor zijn rol in Joker. Bij de vrouwen ging Renée Zellweger (50) er met de eer vandoor voor haar vertolking van Judy Garland in de biopic Judy.

Laura Dern haalde het beeldje voor beste vrouwelijke bijrol op voor haar werk in Marriage Story. Brad Pitt won de award voor beste bijrol bij de mannen, voor zijn vertolking van stuntman Cliff Booth in Once Upon A Time... In Hollywood. De acteur was niet aanwezig bij de ceremonie, maar regisseur Quentin Tarantino nam de prijs voor hem in ontvangst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

When They See Us in de prijzen bij Critics' Choice Awards

De titelrolvertolker van oorlogscomedy Jojo Rabbit, de 12-jarige Roman Griffin Davis, won de Critics' Choice Award voor beste jonge acteur, terwijl de cast van The Irishman het beeldje voor beste ensemble mocht komen ophalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Joaquin Phoenix gearresteerd bij klimaatprotest

De Critics' Choice Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Broadcast Film Critics Association, een groep van zo'n 300 filmrecensenten uit Noord-Amerika.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore