Entertainment

Eerste afvaller Wie is de Mol?: 'Zo raar liep het dus'

12 januari 2020 07:51 Aangepast: 12 januari 2020 12:35
Beeld © Wie is de Mol? / AVROTROS

Dik 3 miljoen molloten kropen zaterdagavond voor de buis en zagen hoe het twintigste seizoen van Wie is de Mol? van start ging. Er werd gestrooid met vrijstellingen, maar toch moest er iemand al direct het spel verlaten. "Ik ging er niet van uit dat míj die twijfelachtige eer te beurt zou vallen", vertelt de eerste afvaller nu. Pas op: spoilers!

"Toen de test zich aandiende had ik niet echt een idee"

Niemand wil Wie is de Mol? verlaten, en al helemaal niet als eerste. Toch moest er gisteravond iemand het veld ruimen doordat twee kandidaten besloten de gevreesde zwarte vrijstelling in te zetten. Aan Anita Witzier de 'eer' om als eerste afscheid te nemen. En daar had ze niet op gerekend, zo vertelt ze nu op de website van het populaire tv-programma.

Haar man trouwens ook niet. "die me troostte met de woorden: ‘Ach lief, wat wordt onthouden is wie de Mol was, wie de winnaar én wie de eerste afvaller. Jij staat toch maar mooi in dat rijtje.’ Tegen zoveel monterheid valt weinig in te brengen", vertelt ze in het eerste dagboek van de afvaller.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Hier komen de iconische woorden 'trust nobody' vandaan in WIDM

Toch baalt ze ontzettend dat haar WIDM-avontuur maar zo kort duurde. "Als eerste afvaller mis je het meeste – zeg maar gerust bijna alles - en maak je ook geen deel meer uit van de groep die ik zó graag beter had leren kennen. Net zoals ik benieuwd was naar de ‘groepsdynamiek’ op de wat langere termijn in die snelkookpan. Hoe spannend wordt dat? Ik zal het nooit weten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie is de Mol? deelt nieuwe spectaculaire foto

Waarom ze al zo het spel moest verlaten? Volgens de presentatrice lag het aan haar onleesbare handschrift, wat vrij onhandig is als je alle gebeurtenissen van de dag later nog eens rustig na wil lezen. Daarbij had ze moeite om alles wat er werd gezegd in een Mol-context te plaatsen. Anita: "Wie kon ik dan vertrouwen? En vooral, wie niet? Gekmakend, zelfs die paar dagen. Dus toen de test zich aandiende had ik niet echt een idee."

Toch blijft Anita positief. "Ik heb toch maar mooi meegedaan met één van de spraakmakendste televisieprogramma’s van ons land en dit jubileumseizoen is voor mij net zo spannend om naar te kijken als voor de fans!"

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Wie is de Mol? betekende ontslag bij SBS voor Jochem van Gelder

Rob Dekay, Nathan Rutjes, Leonie ter Braak, Tina de Bruin, Claes Iversen, Miljuschka Witzenhausen, Johan Goossens, Jaike Belfor en Buddy Vedder kregen wél een groen scherm en zijn door naar de volgende ronde.

Wie is de Mol? zie je elke zaterdagavond om 20.30 bij NPO1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore