Ga naar de inhoud
Entertainment

Anouk tegen Lil' Kleine: 'Je zit hier om een mening te geven'

Beeld © RTL/William Rutten

Het moment waar we allemaal al weken op wachten: de confrontatie tussen Lil’ Kleine (25) en Anouk (44). De twee coaches zijn het tijdens The voice of Holland niet met elkaar eens en gaan hard tegen hard.

"Als ik mijn mening ga geven hier voor deze kinderen, dan is dat niet heel fijn voor ze"

Uniek zangtalent, daar draait het tijdens The Battles om. Alle talenten willen natuurlijk dolgraag door naar de volgende ronde en dwingen hun coaches keuzes te maken. Als je de ring instapt heb je maar twee taken: je geeft je beste optreden ooit én rekent af met je directe concurrentie. En dat zorgt voor scheuren binnen de teams, maar ook bij de coaches...

Corleone, Nigel en Dalo uit Ali’s team gaan in de aflevering van vrijdagavond de strijd tegen elkaar aan. En het wordt een optreden om niet snel meer te vergeten, want Ali geeft ze de vrijheid hun eigen tekst te schrijven. “Het gaat niet alleen om hen. Het is een battle op zich, waarin ik het opneem voor ons genre”, laat Ali vooraf aan het optreden weten. “Ik hoop vandaag een paar harten te winnen voor rapmuziek, maar dan moeten ze het wel goed doen.”

Marco
Lees ook:
Marco Borsato mogelijk niet te zien in finale The Voice Kids

Hoewel het publiek tijdens het optreden uit hun dak gaat, zijn niet alle coaches even enthousiast. “Ik vind het zó te gek wat jullie hebben gedaan. Het is zo’n verademing in dit programma”, spreekt Anouk enthousiast. Maar daar denkt Lil’ Kleine anders over: “Ik heb er niet echt een mening over, ik weet niet wie ik de beste vond”, spreekt hij zich uit.

Als Ali zijn keuze heeft gemaakt kan Anouk het niet laten om Lil’ Kleine nog even te confronteren. “Het verbaast me wel, dat jij niks zegt”, valt ze hem aan. “Zij zijn juist hier omdat jíj hier zit en hij (Ali) hier zit. Niet voor deze oude taart”, aldus Anouk. “Als je mijn mening wil, dan zal ik je precies zeggen dat het écht heel slecht is”, kaatst Lil’ Kleine de bal terug. De Nobody's Wife-zangeres snapt niet waar dit vandaan komt. "Je zit toch hier om een mening te geven?!”, gaat ze verder waarop Kleine antwoordt: “Als ik mijn mening ga geven hier voor deze kinderen, dan is dat niet heel fijn voor ze. Niet lief, niet aardig. Dat doe ik liever niet.”

Ali
Ook leuk:
Ali B doet The Voice-kandidaat opmerkelijk voorstel

De coaches zijn ook te zien in The Voice Family. Hierin gaan Anouk, Waylon, Ali B en Lil’ Kleine opzoek naar de meest muzikale families. De hele online serie zie je hier. Dit is de eerste aflevering: