Entertainment

Rik van de Westelaken: 'Ik weet wie de Mol is'

08 januari 2020 18:03 Aangepast: 08 januari 2020 20:55
Beeld © ANP

Rik van de Westelaken wilde voor zijn tweede reeks Wie is de mol? wel graag vanaf het begin weten wie de saboteur is. "Dit jaar weet ik alles", zei de presentator woensdag in Stax & Toine op NPO Radio 1.

"Dit jaar wist ik van tevoren hoe het zat"

Toen Rik vorig jaar het programma voor het eerst presenteerde, wilde hij het niet weten, maar denkt daar nu anders over. "Uiteindelijk is het beter voor mij als presentator omdat ik precies weet hoe het zit, wat er gebeurt en hoe de reacties zijn. Ik kan het beter peilen. Ik sta er zekerder en ik voel me lekkerder als ik weet hoe het in elkaar zit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe beelden WIDM zorgen nu al voor wilde speculaties

De presentator kon daarom ook meer ontspannen tijdens de opnames in China en was ook niet bang dat hij per ongeluk zou weggeven wie de mol is. "De grap is dat ik daar de allereerste keer bang voor was en toen ik halverwege het seizoen doorhad wie het was, maakte het geen verschil. Dus dit jaar wist ik van tevoren hoe het zat en ben ik naar China gevlogen en heb me daar geen enkel moment zorgen over gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De eerste spannende beelden van WIDM zijn hier

Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? is vanaf zaterdagavond te zien op NPO 1. Onder anderen Anita Witzier, Nathan Rutjes, Leonie ter Braak, Buddy Vedder en Miljuschka Witzenhausen doen mee.

Chris Zegers is gestopt als Moltalk-presentator, maar heeft wel bedacht wie hij wil dat de mol is: Nathan Rutjes. In de video hieronder legt hij uit waarom. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore