Entertainment

Duncan Laurence en Suzan & Freek genomineerd voor Top 40 Awards

08 januari 2020 16:05 Aangepast: 08 januari 2020 16:35
ANP

Duncan Laurence en Suzan & Freek maken kans om vrijdag met meerdere Top 40 Awards naar huis te gaan. De songfestivalwinnaar en het duo zijn genomineerd in twee categorieën, maakte initiatiefnemer Qmusic woensdag bekend.

Duncan kan gekroond worden tot beste nieuwkomer nationaal en maakt met zijn hit Arcade kans op de grootste hit nationaal van 2019. In die laatste categorie zijn ook Suzan & Freek genomineerd met hun hit Als het avond is. Het koppel maakt daarnaast kans op de prijs voor beste artiest nationaal van vorig jaar.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Duncan Laurence maakt kans op twee 100% NL Awards

Ook Marco Borsato kan twee keer in de prijzen vallen. De zanger is met Hoe het danst, dat hij maakte met Armin van Buuren en Davina Michelle, ook genomineerd voor de grootste hit van het afgelopen jaar. Daarnaast kan Marco worden uitgeroepen tot beste artiest nationaal van 2019.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Snelle en Suzan & Freek maken debuut bij Vrienden van Amstel LIVE

In de internationale categorieën kunnen Ed Sheeran, Justin Bieber, Daddy Yankee, Mabel en Camila Cabello ieder met twee prijzen naar huis gaan. Zij zijn allen genomineerd voor de beste artiest en de grootste hit van 2019.

In totaal worden er vrijdag in Amsterdam prijzen uitgereikt in elf categorieën. De Top 40 Awards worden toegekend op basis van het puntensysteem van de gelijknamige hitlijst. Zo krijgt de nummer 1 iedere week 40 punten, de nummer 2 krijgt 39 punten, aflopend naar 1 punt voor de nummer 40. Op die manier wordt gekeken wat de succesvolste artiest en nummer van een bepaalde periode zijn. Daarnaast wordt ook een prijs overhandigd voor het beste nummer van 2019, hier kan tot vrijdag op worden gestemd op de website van Qmusic.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore