Entertainment

Wilma deelt bizar verhaal met Ryanne van Dorst in Nachtdieren

07 januari 2020 22:31 Aangepast: 07 januari 2020 22:33
Beeld © BNNVARA

In een nieuwseizoen Nachtdieren duikt Ryanne van Dorst (35) wederom de donkere wereld in. In de eerste aflevering struint de presentatrice door de straten van Utrecht. Daar komt ze Wilma tegen, die haar een bizar en ontroerend levensverhaal vertelt.

"Ik ben van huis uit lichamelijk, geestelijk en seksueel misbruikt"

Na een bezoekje bij een man die in een camping woont in het holst van de nacht is het contrast met de ontmoeting met Wilma des te groter. "Ik heb best wel een rotleven gehad. Ik ben van huis uit lichamelijk, geestelijk en seksueel misbruikt. Daarna ben ik verslaafd geraakt aan de cocaïne, heroïne en in de prostitutie beland", vertelt de vrouw. Het grijpt Ryanne enorm aan.

"Door m'n eigen vader, m'n eigen moeder, broers en mensen van de kerk ben ik mishandeld", legt Wilma uit. Vervolgens doet Wilma een schokkende onthulling. "Mijn oudste zus is biologisch gezien mijn moeder. De vrouw die ik als mijn moeder zag, is mijn oma", vertelt de vrouw. En daar kwam ze pas achter toen haar eigen kleinkinderen al geboren werden. "Wat deed dat met je?", vraagt Ryanne. "Het roept vragen op", antwoordt Wilma. Haar eigen moeder ontkent dat ze haar dochter is, wat het extra zwaar maakt.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Ryanne van Dorst tot over haar oren verliefd

Ryanne is benieuwd of Wilma nog van het leven kan genieten. "Diep van binnen? Nee. Oppervlakkig? Ja", is haar respons. "Maar als mensen me vragen wat ik echt zou willen, dan zou ik zeggen dat ik mijn ogen wil sluiten", antwoordt Wilma.

"Kan jij het goede nog zien in mensen?", vraagt Ryanne. Waarop Wilma bevestigend antwoord. "Ja. Wat je ook gedaan hebt, je kan altijd veranderen. Als je je fouten maar kan erkennen." Aan het einde van het gesprek wenst de presentatrice Wilma het beste toe. "Ik hoop dat het goed met je gaat." En daarop geeft Wilma een eerlijk, maar hartverscheurend antwoord. "Mijn hart houdt er vanzelf een keer mee op", besluit ze.

Ook de mensen thuis zijn diep onder de indruk van het verhaal van Wilma.

Nachtdieren met Ryanne van Dorst is iedere dinsdag om 22:00 uur te zien op NPO 3.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore