Entertainment

Realityshow The Circle wordt je nieuwe favoriet

07 januari 2020 16:55
Beeld © Netflix

Ben jij sinds de val van reality-tv in een zwart gat beland en heb je alle seizoenen van Love Island bij Videoland al gezien? Dan is The Circle vast wel iets waar jij van gaat smullen. De show is de ultieme samensmelting tussen Big Brother, Are You The One? en Catfish. Bingen maar!

Netflix waagt zich met The Circle voor het eerst aan een reality-format. Toch is de show geen Original uit de koker van de streamingdienst. In Engeland was het experiment, zoals Netflix het noemt, al twee seizoenen lang te zien op de buis. 

In het programma volgen we acht volslagen onbekende kandidaten, die elkaar nog nooit gezien of gehoord hebben. Alle deelnemers hebben ieder een eigen appartement toegewezen gekregen, waar ze tijdens hun deelname aan de show verblijven. Omdat niemand elkaar kent, kun je in The Circle zijn wie je wil. Zo kun je ervoor kiezen om jezelf te zijn, of juist iemand totaal anders. In The Circle weet je dus nooit tegen wie je speelt en met een flinke smak geld op het spel, staat iedereen op scherp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

God maakt eindelijk zijn opwachting in Netflix-serie Lucifer

Gedurende drie weken worden de kandidaten gevolgd. Doel van het spel is om zo aardig mogelijk gevonden te worden, want elke dag staat er een 'rating' op het menu waar alle deelnemers de kans krijgen hun voorkeuren voor de groep uit te spreken. De twee personen die de hoogste score krijgen worden bestempeld als 'influencer' en mogen samen één kandidaat blocken, die vervolgens naar huis wordt gestuurd. 

Wie op het einde van het programma op één staat, wint en gaat met 100.000 dollar naar huis. Maar wie is wie 'ie zegt dat 'ie is? En wie houdt iedereen voor de gek? 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jordanië wil niets weten van Netflix-serie Messiah

De eerste vier afleveringen van The Circle zie je nu bij Netflix. De volgende vier volgen op 8 januari en de laatste vier op 15 januari.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore