Ga naar de inhoud
Entertainment

Chris Hemsworth komt in actie voor Australië

Beeld © ANP

De Australische acteur Chris Hemsworth (36) heeft beloofd om, samen met zijn familie, 1 miljoen dollar te zullen doneren, om brandweermannen te helpen bij het bestrijden van de bosbranden in Australië.

“Iedere dollar telt”

De 36-jarige acteur, onder meer bekend van zijn rol als Thor in de gelijknamige superheldenfilm, kondigde zijn gulle gift aan op Instagram. In een video roept hij anderen op zijn voorbeeld te volgen.

Russell
Lees ook:
Russell Crowe maakt statement Australië tijdens Golden Globes

"Ik hoop dat jullie allemaal op een of andere manier kunnen bijdragen", schrijft hij. "Iedere dollar telt. Het geld gaat direct naar de brandweerlieden, de mensen in de frontlinie, de mensen die hebben geleden en de gemeenschappen die onze steun zo vreselijk hard nodig hebben."

De oproep van Australiër kwam vlak na het bericht dat zijn landgenote Celeste Barber intussen 40 miljoen dollar heeft opgehaald.

Kylie
Lees ook:
Kylie Minogue doneert tonnen voor Australië

Steeds meer bekende artiesten geven geld aan de brandweerlieden die de bosbranden in Australië proberen te blussen. Zo hebben zangeres Pink en actrice Nicole Kidman allebei 500.000 dollar gedoneerd.

Chris
Lees ook:
Chris Hemsworth werpt pijl op hoofd Matt Damon

De branden hebben tot nu toe zeker 24 levens geëist, meer dan duizend huizen zijn verwoest en er zijn zo'n 500 dieren omgekomen.