Entertainment

Katja Schuurman smeekt: genoeg is genoeg

06 januari 2020 13:30 Aangepast: 06 januari 2020 14:51
Beeld © ANP

De verhalen over de 'uitbundige vliegreis' van Katja Schuurman gaan nog altijd rond. Daarom vertelt de 44-jarige nu op Instagram het échte verhaal en drukt daarmee alle geruchten de kop in.

"Ik wil dat deze negativiteit stopt"

Katja richt het bericht op haar Instagram aan "de pers en eenieder die elke dag weer bladen, kranten en online sites moet vullen". In de post smeekt ze of alle leugen alsjeblieft kunnen ophouden, waarmee ze doelt op het artikel van roddelblad Story. "Ik ben niet van steen. En mijn omgeving ook niet."

De 44-jarige laat weten enorm gekwetst te zijn door alle onwaarheden en intens verdrietig te zijn. Daarnaast is ze ook gefrustreerd, boos en machteloos tegenover zoveel negatief geweld. Haar reactie op social media gaat volgens haar dan ook in tegen alles waar ze voor staat, maar ze ziet geen andere uitweg meer. Daarom reageert ze nog één keer op alle 'walgelijke beweringen van de laatste tijd". Katja: "Ik doe het, omdat ik wil dat deze negativiteit stopt, voor mezelf, en voor de mensen waar ik van houd."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Katja Schuurman wil 'minder stuurloos door het leven fietsen'

Katja benadrukt vervolgens dat ze absoluut geen seksverslaving heeft. "Ik ben dus ook nooit naar een kliniek geweest om hiervan af te komen", aldus de presentatrice. Ook de verhalen dat ze seks gehad zou hebben aan boord van een KLM vlucht van Johannesburg naar Nederland, is volgens haar totale onzin.

Ze vertelt: "Ik heb geen vliegverbod, nooit gehad, en ook heb ik geen enkele restrictie als ik een KLM vlucht wil boeken en online in wil checken." Sterker nog: ze heeft haar volgende vlucht naar Zuid-Amerika zelfs al geboekt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Katja Schuurman vertelt over haar 'modern family' en retreat

"Ik heb lang geleden de keuze gemaakt open te zijn over hoe ik leef en de keuzes die ik maak - ook als die afwijkend waren van de heersende norm- omdat ik, al 25 jaar levend onder een vergrootglas, mezelf vrij wilde voelen", gaat ze verder. Een keuze waarvan ze nu spijt heeft. "Achteraf ben ik wellicht te open geweest, want ik heb mezelf te kwetsbaar gemaakt, en te aantrekkelijk voor roddel en spannende verhalen", aldus de actrice. 

Ze sluit de post af door nogmaals te benadrukken te stoppen met het verspreiden van alle onwaarheden. "Ik wil het smeken: stop. Laten we de wereld zachter en liever maken, niet lelijker."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Katja Schuurman doet stapje terug: 'Even stilte'

Volgens meerdere bronnen zou ze zich op haar terugvlucht vanuit Kaapstad flink misdragen hebben. Een paar weken geleden vroegen we Katja al naar de geruchten. Dit was wat ze er toen over zei:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore